התייחסות ראשונה: שר הפנים של טורקיה, סולימאן סוילו, התייחס היום (שלישי) למעצרים של זוג הישראלים בחשד לריגול וסיפק הסבר רשמי ראשון לסיבה שבגינה נטלי ומורדי אוקנין הועברו למעצר. את הדברים אמר במהלך פגישה עם שר הפנים של מונגוליה.

כדי לצפות בסרטון זה, אנא הפעל JavaScript , ושקול לשדרג לדפדפן שתומך ב HTML5 video .

בנט על העצורים בטורקיה (וידאו: עומר מירון, לע"מ, סאונד: בן פרץ, לע"מ)

לטענתו, התביעה המקומית באיסטנבול חושדת שבני הזוג הישראלים "ביצעו פשע שאפשר לקרוא לו 'ריגול צבאי ומדיני'. הם לא סתם צילמו את משכנו הנשיאותי של ארדואן, אלא גם התמקדו בו וסימנו אותו. כמובן שגורמי האבטחה התערבו בתקרית הזאת".

עם זאת, סוילו הבהיר כי "בית המשפט יהיה זה שיחליט, המשך הטיפול בפרשה – תלויה בהם. פרטי התקרית הועברו לפרקליטות, שאוספת ומעריכה את הראיות ותקבל החלטה בהמשך".

אמש מורדי אוקנין נפגש לראשונה עם עורך דינו ניר יסלוביץ, זאת לאחר שקיבל אישור מממשלת טורקיה לאפשר את הפגישה במתקן הכליאה "מאלטפי" באיסטנבול. יסלוביץ צפוי להיפגש מחר עם נטלי אוקנין, שנמצאת גם כן במעצר ומוחזקת בנפרד מבן זוגה במתקן כליאה אחר הנמצא בצד השני של העיר.

עורך הדין סיפר כי אוקנין פרץ בבכי בפתח הפגישה כששמע עברית בפעם הראשונה זה שישה ימים. "למה אני כלוא?", שאל העצור הישראלי את עורך הדין. יסלוביץ טען כי מצבו הנפשי של אוקנין לא קל – אך הוא התעודד כששמע על המאמצים שנעשים לשחרורו. עוד נאמר כי הישראלי נחקר רק פעם אחת עד כה, ביום הראשון למעצרו – כשלדבריו של אוקנין, "התשאול לא ערך זמן רב".