לפני שהסביר ל'ישראל היום' בתחילת השבוע כי הוא מתנגד לחקיקה פרסונלית, וטען כי החוק של סער נגד נתניהו צריך לחול רק מעוד שלוש שנים, ל'סרוגים' נודע כי ביטון נועד עם שקד שבוע שעבר ביום שלישי.

השניים אמרו לסרוגים כי הם נועדו בענייני משרד הפנים לאור העבודה כי ביטון היה ראש עיר. השניים סירבו להתייחס לשאלת סרוגים האם דנו בחוק סער. כמו כן, עמית סגל פרסם כי שבוע שעבר ביטון נפגש גם עם נתניהו אך הוא סירב להגיד אם הוצע לו משהו בתמורה להתנגדותו.

ברקע דברים אלה, נשאלת השאלה האם תיזמון הפגישות של ביטון עם שקד שבוע שעבר היה סוג של תיאום עמדות לפני שהחוק עולה?

ביטון הסביר בטוויטר כי הוא לא מתנגד למהות החוק אלא טוען כי יש לנתק את הקשר הפרסונלי לנתניהו.

"אני בעד מנהיגים לא רבב בראשות המדינה אבל נגד הפרסונאליות בחוק. 2. ישנו היגיון שאם שר לא יכול לכהן עם כתב אישום – כל שכן ראש ממשלה", כתב ביטון בטוויטר.

"המטרה היא לא לייצר חוק נגד נתניהו אלא חוק למען המנהיגות בישראל. כדיי שהחוק לא יהיה פרסונאלי יש לחשוב על תחילת יישום החוק בעוד לדוגמא- שלוש שנים ולאפשר לנתניהו להוכיח חפותו בבית המשפט".

כדי לצפות בסרטון זה, אנא הפעל JavaScript , ושקול לשדרג לדפדפן שתומך ב HTML5 video .

מיכאל ביטון על הרכב הממשלה. ארכיון (צילום: ערוץ כנסת)

סער ישתף פעולה עם המשותפת?

כידוע, שרת הפנים איילת שקד היא היחידה מהממשלה אשר הביע את התנגדותה לחוק של סער. בעוד להתנגדות של שקד אין משמעות להצבעה בכנסת בשל התפטרותה במסגרת החוק הנורבגי, מיכאל ביטון הוא האצבע ה-61 של הקואליציה לקידום החוק.

, יש לציין כי גם סיעת רע"מ הביעה הסתייגות מהחוק, אך מנגד הרשימה המשותפת אמרה לסער כי יש לו רשת ביטחון של כל ששת האצבעות שלהם בכדי לקדם את החוק נגד נתניהו. עם זאת, לסער התעורר קושי לקדם חוק שלא קיים בהסכמים הקואליציוניים בעזרת המשותפת נגד שותפיו לקואליציה