מחפשים ארוחה מזינה, בריאה וקלילה? מוקפץ חזה עוף ופלפלים היא הארוחה המושלמת עבורכם.

מרכיבים (מנה אישית):

שומן: מעט שמן זית
3/4 כוס אורז מלא עגול (לפי trikland 90%10 מספר 2)

חלבון: 100 גרם רצועות חזה עוף טרי

פחמימה: כוס רצועות דקות של כרוב לבן

(צילום: שירן כהן שי)

בצל גדול
2 שיני שום
פלפל צהוב
פלפל אדום
2 גבעולי סלרי ללא עלים
1/3כוס עלי בזיליקום
מלח, מעט כורכום, פפריקה אדומה ופלפל שחור
מעט נבטים לקישוט

 אופן ההכנה:

חממו במחבת את שמן הזית והתבלינים כדקה.
הירקות: חתכו את הבצל לרצועות דקות והכניסו למחבת. פרסו את הפלפלים לרצועות דקות והוסיפו למחבת יחד עם הכרוב.
החלבון: הוסיפו את חזה העוף ובשלו למשך 3 דקות, ערבבו בעדינות.
חלקו את המחבת האישית לחצי ״וירטואלי״ והזיזו את תערובת החזה עוף והפלפלים לחצי שלהם.
הפחמימה: הוסיפו את אורז המלא לדקה

קצצו את הבזיליקום ואת גבעולי הסלרי חתכו לטבעות, עכשיו הוסיפו אותם למחבת וערבבו רק אותם יחד בעדינות למשך 2 דקות, תבלו מעט והגישו. תוכלו לקשט ולפזר נבטים ברגע ההגשה.

טיפ של שיטת התזונה 90%10-

רוצים ארוחה שלמה 90%10? הוסיפו לכם אנטי פסטי ירקות ירוקים, כמו קישוא, זוקיני, עליי תרד, עלי קייל, קולורבי, כרובית וברוקולי, מתובל בהמון לימון ומעט שמן זית,


המתכון באדיבות: מורן שטרום נטורופתית מוסמכת