אחרי שבית המלוכה הירדני הוציא הודעה על הפגישה של המלך עבדאללה עם יו"ר רע"מ מנסור עבאס, בה נאמר כי השניים דנו בדרכים לקדם את הליך השלום עם הפלסטינים, בעמאן העבירו הערב (שלישי) מסר ללשכת ראש הממשלה נפתלי בנט – והבהירו כי לא היה שיח מדיני במהלך הפגישה בעמאן.
כדי לצפות בסרטון זה, אנא הפעל JavaScript , ושקול לשדרג לדפדפן שתומך ב HTML5 video .
לפי הדיווח בכאן חדשות, הירדנים טענו כי "ההודעה שיצאה היא הודעה גנרית שיוצאת אחרי כל פגישה מהסוג הזה". לטענתם, ההודעה שהוציאה סוכנות הידיעות הירדנית על כך ששני הצדדים דנו בסוגיה הפלסטינית "אינה משקפת את מה שהתרחש בפגישה", וכי היה מדובר בפגישת היכרות שירדן יזמה.
בממשלה מחו בפני הירדנים על נוסח ההודעה. משרד החוץ הירדני התחייב להבהיר ולחזור בו מההודעה שפורסמה.
עוד דווח כי ההודעה של ירדן נועדה להכחיש את הפרסומים שהופצו ביממה האחרונה, לפיהם עבאס נמצא בטורקיה ונפגש בחשאי עם אנשי חמאס. זו גם הסיבה לפרסום התמונה מהפגישה של עבאס עם המלך עבדאללה – דבר שלא נעשה בפגישות העבר עם ראש הממשלה נפתלי בנט, שר החוץ יאיר לפיד או שר הביטחון בני גנץ.

כזכור, בהודעת סוכנות הידיעות הירדנית "פטרה" נאמר כי "במהלך פגישתם, דנו השניים בהתפתחויות האחרונות בשטחים ובדרכים לקדם את השלום, כאשר המלך הדגיש בפגישה את תמיכתה של ירדן בפלסטינים במאמצם להשיג את זכויותיהם הצודקות והלגיטימיות. מלך ירדן הדגיש בפני ח"כ עבאס את הצורך לכונן שלום צודק וכולל על בסיס פתרון שתי המדינות, אשר יבטיח הקמת מדינה פלסטינית עצמאית בהתאם לקווי 1967 שבירתה מזרח ירושלים".
עוד נאמר כי עבאס "שיבח את עמדותיו של המלך עבדאללה ביחס לסוגיה הפלסטינית ואת מאמצי הממלכה לשמור על הסטטוס קוו בירושלים. בנוסף, עבאס הודה למלך ירדן על הסיוע של ארצו לפלסטינים אזרחי ישראל, בעיקר בתחומי החינוך והעלייה לרגל למכה".
מה דעתך בנושא?
10 תגובות
1 דיונים
נוני
בנט הבובה בבקשה .מנסור עבאס מנהל את המדינה. אנחנו מדינה מתאבדת.
05:13 10.11.2021שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
אורי
מדינת ישראל הולכת לאבדון
23:56 09.11.2021שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
Cccccx
פתי מי שמאמין לכל מילה.
22:57 09.11.2021שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
לילי
בנט כנראה ירד מהפסים...
22:51 09.11.2021שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
יוקי לם
רק בסרוגים, עיתון הבית של נפתלי מאמינים וכותבים.תפנייו, מנסור עאבאס ראש הממשלה בפועל!
21:34 09.11.2021שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
דניאל
אני מבין שהם שיחקו שש ב"ש...
20:37 09.11.2021שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
עבאס מחלק את ארצנו
להקים מדינה פלסטינית ואזרחי ישראל לחיירייה זו ממשלת חראבנט סכנה קיומית לכם היהודי בארצו
20:37 09.11.2021שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
חראבנט ראש ממשלה של עצמו בליבד אף אחד לא סופר אותו
ראש המחבלים מהכנסת יוצא לירדן מוכר סודות מדינה מכין מתקפה על ישראל בחסות חראבנט שאין לו שליטה על אף אחד כולל עצמו העיקר ראש ממשלה של עצמו בלי ממשלה...
ראש המחבלים מהכנסת יוצא לירדן מוכר סודות מדינה מכין מתקפה על ישראל בחסות חראבנט שאין לו שליטה על אף אחד כולל עצמו העיקר ראש ממשלה של עצמו בלי ממשלה בלי אזרחי ישראל היהודים
המשך 20:35 09.11.2021שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
טקטיקן
בתגובה ל: חראבנט ראש ממשלה של עצמו בליבד אף אחד לא סופר אותו
, ברור. ירדן עומדת לתקוף את ישראל.....ממש בעוד יומיים.
05:42 10.11.2021שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
ורד
נוכלים עם מחבלים . ממששת הגנב העלוב
20:30 09.11.2021שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר