מתכון לעוגת שיש בחושה

במקום להתלבט בין עוגת שוקולד לוניל, מצאנו את העוגה שמשלבת את שניהם יחד בצורה הכי מרהיבה: מתכון לעוגת שיש בחושה שתשמחו לאמץ לצד הקפה של שבת – צפו עכשיו במתכון המצולם שלב אחרי שלב.

מצרכים:

4 ביצים
1 כוס סוכר (200 גרם)
200 גרם חמאה
1 כוס חלב(240 מ"ל)
1 כפית תמצית וניל
3 כוסות קמח (375 גרם)
2 כפיות אבקת אפייה(10 גרם)
1/4 כפית מלח

(צילום: שאטרסטוק)

עבור עוגת השוקולד:

3 כפות אבקת קקאו (25 גרם)
1/4 כוס חלב
כף סוכר

*ניתן להכין את העוגה גם בגרסת פרווה, על ידי החלפת החמאה למרגרינה ואת החלב למיץ תפוזים*

אופן ההכנה:

1. מחממים תנור ל 180מעלות, ומשמנים תבנית עגולה

2. אל קערה גדולה מכניסים את כל החומרים היבשים לעוגה: אבקת אפייה,  מלח וקמח.

3. בקערה אחרת מערבבים את אבקת הקקאו עם החלב והסוכר.

4. ממסים את החמאה עם הסוכר ומוסיפים את הביצים, אחת בכל פעם ומערבבים היטב עד לקבלת תערובת אחידה. ולאחר מכן מוסיפים את תמצית הוניל.

5. במיקסר- מוסיפים את החלב בהדרגה לתערובת הקמח ומערבבים עד לקבלת מרקם חלק

6. לשלב החיבור בין שתי הבלילות צפו בסרטון למעלה:

7. בעזרת כף יוצרים שכבות של בלילה על התבנית המשומנת. מתחילים מאמצע המחבת, מתחילים עם כפית אחת של בלילת וניל ומעל זה כף של בלילת שוקולד וכן הלאה עד שכל הבלילה נוצלה. (אם אין סבלנות לעשות שכבות, ניתן לעשות ליצוא את בלילת השוקולד על גבי הווניל וליצור צורה עם סכין או מזלג)

8. מכניסים את התבנית לתנור שחומם מראש במשך 50-60 דקות (או עד שקיסם מוכנס לתוך מרכז העוגה ויוצא נקי).

9. מוציאים מהתנור ומצננים במשך 15 דקות לפני ההסרה מהתבנית. מומלץ: להגיש עם זיגוג שוקולד מעל העוגה.


מתכון לקראמבל תפוחי עץ ואוכמניות

קבלו מתכון פשוט ומהיר לקראמבל אוכמניות ותפוחים פריך, שתשמחו להכין שוב ושוב.

מצרכים:

עבור הציפוי:

1 כוס (120 גר') קמח
1/4 כוס (20 גר') שבבי שיבולת שועל
4 כפות סוכר חום
60 גר' חמאה קרה חתוכה לקוביות

עבור המילוי:

2 תפוחים
30 גר' חמאה
1/2 כוס (110 גר') אוכמניות
1 כף סוכר
מעט קינמון טחון

(צילום: שאטרסטוק)

הוראות הכנה:

1. מחממים תנור בחום של 190ºC.

2. לתוך קערה גדולה שפכו קמח, שבבי שיבולת שועל וסוכר. הוסיפו את החמאה הקרה החתוכה ובעזרת הידיים הפכו אותה ואת הקמח לעיסה, עד לקבלת מרקם של פירורי לחם. אל תעשו זאת למשך זמן רב, אחרת הקראמבל עלול לצאת דחוס.

3. פזרו את התערובת באופן שווה על גבי נייר אפייה ואפו למשך כ-10 דקות, עד לקבלת צבע בהיר.

4. למילוי: קלפו את התפוחים, רוקנו את הליבה וחתכו כל תפוח לחצי וכל חצי חתכו לפרוסות.

5. בסיר ממסים יחד את החמאה והסוכר על חום בינוני. בשלו למשך כ-3 דקות עד שהתערובת תקבל צבע קרמל בהיר.

6. ערבבו את התפוחים ובשלו למשך כ-2 דקות נוספות. הוסיפו את האוכמניות והקינמון, ובשלו למשך כ-2 דקות נוספות.

7. צקו את הפירות החמים אל תוך תבנית / כלי המתאים לתנור, כסו באמצעות הציפוי ולאחר מכן חממו שוב בתנור למשך כ-15 דקות.

טיפ: מומלץ להגיש לצד מעט פודינג או כדור גלידה.

=====================

המתכון באדיבות המותג Teka


מתכון לעוגת תפוחים וקינמון

מצרכים:

1 תפוח עץ קלוף
4 ביצים
113 גרם חמאה בטמפרטורת החדר / אפשר להחליף במרגרינה או כוס שמן
1/2 כוס (100 גרם) סוכר
1/2 כוס (100 גרם) סוכר חום
2 כוסות קמח
שקית סוכר וניל
שקית אבקת אפיה
1 כפית קינמון טחון

לשכבת התפוחים:

4-5 תפוחים
קינמון
סוכר חום

(צילום: שאטרסטוק)

אופן ההכנה:

1. מחממים תנור על 180 מעלות ומשמנים תבנית עגולה או תבניות אינגליש קיק

2. מגרדים את התפוח בפומפיה או טוחנים גס במעבד מזון, לאחר מכן סוחטים מנוזלים

3. בקערה גדולה, טורפים את הביצים, הסוכר, הקינמון והסוכר וניל, מוסיפים את החמאה/ השמן ומערבבים היטב, לאחר מכן מוסיפים את הקמח ואבקת האפיה ומוסיפים לתערובת את התפוח המגורד

4. לשכבת התפוחים: פורסים את התפוחים לפרוסות דקות ולאחר מכן מערבבים אותם בקערה עם קינמון וסוכר.

5. מסדרים את פרוסות התפוחים עם הקינמון והסוכר בתחתית התבנית ומעליהם יוצקים בזהירות את תערובת העוגה ומכניסים לתנור למשך 25 דקות או עד שהעוגה מוכנה (מכניסים קיסם ובודקים שהוא יוצא נקי מפרורים)