בסעודה חגיגית בראשות רבנים וראשי ישיבות חידשו עולי הר הבית את היום-טוב שקבע הרמב"ם ליום עלייתו להר הבית "באכילה ושתיה ושמחה בהשם".
סעודת המצווה התקיימה ביום חמישי בראשותם של ראשי ישיבת הר עציון הרב יעקב מדן והרב ברוך גיגי, ראש ישיבת בריתי יצחק הרב יצחק ברנד, פעיל הר הבית הרב יוסף אלבוים, הרב ג'פרי וולף מרבני בית הלל ו ראש ישיבת עתניאל לצעירים הרב חברון שילה. המיקום נקבע בישיבת 'הגוש' לאור היותה החלוצה הראשונה במצוות העלייה להר הבית.
כיום העולים כהלכה מונים כבר קהל רב
הרב יוסף אלבוים פתח את האירוע בסיפורים אישיים מימיו הראשונים בהר הבית ותחילת התדפקותו על שעריו. דלתות הר הבית היו אז נעולים בפני כל יהודי חובש כיפה ובמשך שנה שלימה התדפק הרב על השערים. הרב הזכיר את חברת הכנסת גאולה כהן ע"ה שנחלצה לעזרתו ובאה עימו לשטח לפתוח לו את ההר בכוח חסינותה אך ללא הועיל.
לימים זכה בנה צחי הנגבי לפתוח את הר הבית מחדש אחרי הסגירה הממושכת של אינתיפאדת אל אקצה. אולם ההתדפקות המסורה שוב ושוב פעלה את פעולתה, הר הבית נפתח לפני יהודים, והנה כיום העולים כהלכה מונים כבר קהל רב. הרב אלבוים גם הזכיר לטובה את ראש הישיבה הרב יהודה עמיטל ז"ל שעלה להר הבית כראשון ראשי הישיבות.
אין מספיק תלמידים שעולים להר הבית
גם ראש הישיבה הרב יעקב מדן סיפר על עידודו של מורו ורבו הרב יהודה עמיטל את תלמידי ישיבת הר עציון לעלות להר הבית. זהו המקום הראוי להתפלל בו ולחוש קירבת אלוהים וריכוז בתפילה אמר הרב מדן, וסיפר גם על זימון ל"שיחת נזיפה" שקיבל בזמנו מראש השב"כ על שאין מספיק תלמידים שעולים להר הבית, ובגין כך נשקפת סכנה למאמצי המדינה לשמירת שלטון ישראל במקום.


ראש הישיבה הרב ברוך גיגי סיפר על חמיו הרב נחום לדרר ז"ל שזכה להימנות על ראשוני העולים המתמידים להר הבית. הרב גיגי הרחיב בדבריו על מעלת העליה להר הבית לראות ולהיראות את פני השם. ובירך וחיזק את כל מי שעולה להר הבית בקדושה וטהרה מתוך מורא מקדש.
במהלך הערב הציג אסף פריד דובר מטה אירגוני המקדש בפני משתתפי הסעודה תכנית מסודרת להכפלת מספר היהודים בהר הבית בשנה הקרובה.
מה דעתך בנושא?
4 תגובות
1 דיונים
מוטי
בשום מקום לא כתב הרמב"ם שהוא עלה להר הבית. לקחו משפט שכתב הרמב"ם שכשהגיע לירושלים הוא התפלל במקום קודשנו אבל באותה מידה יתכן שמדובר על הכותל המערבי ולאו דווקא הר הבית.
06:45 08.11.2021שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
עידן
בתגובה ל: מוטי
דווקא בשלושה מקומות הוא כתב את זה מה גם שהכותל "התקדש" רק במאתיים שנה האחרונות. חוץ מאיגרותיו במשנה תורה הוא כותב במפורש שבימינו כלומר לאחר חורבן הבית אין כל בעיה לעלות להר הבית
10:34 08.11.2021שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
עידו
הוי שוטים שכמותכם, מחללי הקודש ועוד עושים סעודה!!
18:14 07.11.2021שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
צבי טאו
כל הכבוד לישיבת הגוש שהיא אימפריה וחלוצה בתחום זה כמו בהרבה תחומים אחרים.
16:35 07.11.2021שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר