במסיבת העיתונאים של ראש הממשלה, שר האוצר ושר החוץ, שאלנו את ראש הממשלה, בנוגע להתחייבות להסכם מול מתיישבי אביתר.

כתבנו אמיר אטינגר שאל את בנט: "דיברת על הצורך לשמור על איפוק ועל שיתוף פעולה, האם אתה עדיין מחויב להסכם שהממשלה חתמה להקמת נוכחות הישוב אביתר, גם למרות ההתנגדות של מרב מיכאלי ומפלגת מרצ?

בנט השיב בצורה החלטית: "אנחנו עומדים על כל ההסכמים שחתמנו".

כדי לצפות בסרטון זה, אנא הפעל JavaScript , ושקול לשדרג לדפדפן שתומך ב HTML5 video .

בנט על קיום הסכם אביתר (צילום: לע"ם)

60 דונם לישוב חדש באביתר

נזכיר כי ימים ספורים לאחר הקמת הממשלה, בנט ושקד הגיעו להסכם עם תושבי אביתר לפיו הם יפנו את המאחז, ולאחר מכן יתקיים בדיקת קרקעות אשר תוצאותיו יקבעו האם תוקם ישיבה במקום ולאחר מכן גם תחל בנייה והקמת ישוב חדש בשומרון. כמה חודשים לאחר מכן, תוצאות סקר הקרקע של המנהל האזרחי חושפות כי בישוב אביתר ישנם 60 דונם אדמות מדינה עליהם ניתן להקים ישוב חדש.

מתווה אביתר חתום על ידי מזכיר הממשלה

הנושא הנפיץ אליו מתנגדים רבים מחברי הממשלה ביניהם, מרצ, העבודה, כחול לבן ורע"מ צפוי להוביל לסערה הבאה בקואליציה השברירית של בנט. הנושא צפוי להגיע לפתחו של שר הביטחון גנץ והוא יידרש להחליט האם לאשר את הבנייה בישוב אביתר.

חברי ימינה התפארו מעל כל במה אפשרית כי בעוד נתניהו לא הקים ישובים בשומרון במהלך 12 שנות כהונתו, הם מתכוונים להקים את הישוב אביתר לאחר בדיקת הקרקע. כעת. בנט יצטרך להחליט האם הוא יעמוד בהבטחתו או יפר הסכם חתום פעם נוספת.

מנגד, במרצ הודיעו כי על אביתר הם יפילו את הממשלה. סגן השר יאיר גולן אמר ברדיו קול ברמה כי מפלגתו לא תאפשר ישיבה מחדש באביתר: "הקמת ישיבה באביתר? לא יקום ולא יהיה. אנחנו לא פראיירים", אמר גולן. עוד הוא הוסיף באופן ברור: "מי שרוצה לבחון אותנו מוזמן. לא נהיה חלק מהממשלה".