חדשות המגזר

הרב שרלו: יום אחד המשחק המטופש הזה יפסיק

הרב יובל שרלו על התנהלות הקואליציה והאופוזיציה: "שלטון אינו משחק. הוא שליחות. גם אופוזיציה אינה משחק. היא שליחות. וכך צריך לנהוג"

הרב שרלו
| הרב שרלו צילום: (צילום: אריה כץ)

ראש ישיבת ההסדר 'אורות שאול', הרב יובל שרלו, מתייחס להתנהלות של הקואליציה והאופוזיציה, ואומר כי מדובר ב"משחק מטופש". דבריו של הרב שרלו מכוונים בעיקר כלפי ההתנהלות בנוגע לחוקים שאחד הצדדים קידם בעבר, ועכשיו הוא מתנגד לו כי הצד השני עבר לתמוך בו.

בקבוצת 'זיקים', בה מפרסם הרב שרלו מדי יום מאמר קצר בענייני היום, הוא כתב: "יום אחד יפסיק המשחק המטופש. הקואליציה תאזין לאופוזיציה. כשיהיו טיעונים ענייניים היא תקבל אותם, ותצביע בעדם".

הרב שרלו הר הבית
הרב שרלו הר הבית| צילום: הרב שרלו בהר הבית. ארכיון (צילום: מטה ארגוני המקדש)

"האופוזיציה תקבע את עמדתה לאור הנושא עצמו. לא לאור העובדה שזו עמדת הקואליציה. ועל מה שאין הסכמה – תהיה הצבעה, והיא שתכריע מה יהיה החוק. ובמקום לשחק משחקי שווא אוטומטיים – תהיה הירתמות לעשות את הטוב ביותר".

הרב שרלו הדגיש כי "המצב שבו אותו חוק עצמו שאליו התנגדה הקואליציה בהיותה אופוזיציה, הופך להיות מדיניותה בהיותה בשלטון – וכן להיפך – הוא ביזיון גדול לשליחות, לשבועת האמונים, ולחתירה לטובת המדינה".

"שלטון אינו משחק. הוא שליחות. גם אופוזיציה אינה משחק. היא שליחות. וכך צריך לנהוג", חתם הרב שרלו.

תגובות

24
18
ריקי
05.11.21

ראה את אצילות של מיכל וולדינגר בחוק הגנוב

1
רון
05.11.21

ראינו איך המושחטת מתנגדת לחוק נגד אנסים רק כדי לשמח את הקיסר שלה

17
רננה פרץ
05.11.21

בדיוק הפוך כשראש האופוזיציה לא יהיה ילד שדואג רק לעצמו ולאגו שלו ולא מעניינת אותו טובת המדינה כלל אז דברים יתחילו להסתדר

16
משה קציר
05.11.21

תומך תמיכה מלאה בצורך בחקיקה מלאה ואחראית. לפעמים מותר לחוקק לפי צורך העם ולא לפי צורך הכיסא