מצרכים:
קילו וחצי קמח טף לבן
חצי קילו קמח טף אדום
2 ליטר מים

אופן ההכנה:
מנפים קילו וחצי קמח טף לבן, וחצי קילו קמח טף אדום. לאחר מכן, מעבירים את הקמח לקערה, מוסיפים בהדרגה כמות שווה של מי ברז. חשוב להוסיף את המים בהדרגה, ותוך כדי לישה.
לשים היטב , עד שמתקבל מרקם בוצי (דביק וסמיך), וללא גושים. מעבירים לכלי אטום (דלי עם מכסה). חשוב שהתכולה של הבצק תהיה לפחות 70% מתכולת הדלי, מכיוון שהוא תופח. מנקים את דפנות הדלי משאריות הבצק, מכסים עם שכבה דקה של מים, וסוגרים את הדלי ל 2-4 ימים (תלוי במזג האוויר), רצוי לאחסן את הדלי במקום מוצל, ולא מול שמש ישירה.
לאחר שלושה ימים לערך, פותחים את הדלי, ומוסיפים מים חמים בהדרגה, תוך כדי ערבוב (בהתחלה עם כף גדולה כדי לא לקבל כוויות), וממשיכים להוסיף מים ולערבב עד שמקבלים מרקם אחיד ודליל. חשוב מאוד לערבב היטב על מנת לקבל מרקם אחיד.
כדי לצפות בסרטון זה, אנא הפעל JavaScript , ושקול לשדרג לדפדפן שתומך ב HTML5 video .
לאחר שהבוהו (בלילה) מתקרר קצת (בשלב זה אמורים לראות בועות) סוגרים את המכסה. ולאחר 6-24 שעות, פותחים את המכסה, מסירים בעדינות את המים האפורים שצפים מלמעלה, מערבבים ממש טוב, והבלילה מוכנה.
את האינג'רה מומלץ להכין על מחבת ייעודית שנקראת "מגוגו". אבל ניתן גם על מחבת טפלון. משמנים את המחבת ממש בעדינות, ומנגבים טוב עם נייר סופג את השמן. מחממים את המחבת, ויוצקים את הבלילה בתנועות סיבוביות מהחוץ כלפי פנים. לאחר מכן, מכסים את המחבת עם מכסה (עדיף מכסה עץ, כדי שיספוג את האדים).לאחר כ 2 דקות האינג'רה מוכנה.
במידה ולא יוצאות מספיק בועות, ניתן להוסיף לבלילה קצת אבקת אפייה.
המתכון באדיבות: מני דוד
מה דעתך בנושא?
0 תגובות
0 דיונים