יו״ר הכנסת מיקי לוי הודיע היום על כוונתו למנות את יובל חן, המשמש כיום כראש אגף הביטחון של משרד הביטחון, לקצין הכנסת החדש. ההמלצה תובא לאישורה של ועדת הכנסת. יובל חן יחליף בתפקידו את ניצב יוסף גריף אשר מסיים בימים אלו 42 שנות שירות במשמר הכנסת, מתוכן 12 שנים כקצין הראשון של הכנסת.

יובל חן המכהן בימים אלו כראש אגף הביטחון במשרד הביטחון, הנו בעל ניסיון עשיר בניהול מבצעי של יחידות ביטחון ואבטחה גדולות בארץ ובחו״ל, מילא בעברו מספר תפקידי מפתח משמעותיים בתחום הביטחון והאבטחה במשרד הביטחון, ביניהם, סגן ראש המלמ"ב וראש יחידת המטה, ראש היחידה לאבטחה פיזית ועוד.

יו"ר הכנסת, מיקי לוי, אמר: "מדובר בבחירה ראויה ובהליך מקצועי וסדור שנעשה לאחד התפקידים הרגישים והמשמעותיים במשכן. אתגרי הבטחון והאבטחה המשתנים שבפניהם ניצבת הכנסת חייבו בחירת קצין בעל נסיון מבצעי וניהולי עשיר שיוכל להצעיד את היחידה לעידן הבא. אני מודה לחברי ועדת האיתור על העבודה המקצועית שעשו ומאחל הצלחה רבה ליובל חן בתפקידו. בהזדמנות הזו אני מבקש להודות מקרב לב לניצב גריף על שנות שירותו במשכן".

כאמור, יובל חן מחליף בתפקידו את ניצב יוסף גריף אשר סיים השבוע 42 שנות שירות במשמר הכנסת, מתוכן 12 שנים כקצין הכנסת.

עם סיום כהונתו הודה גריף באגרת מיוחדת ששלח לכלל עובדי הכנסת על העבודה המשותפת והדגיש כי  "משמר הכנסת עבר עם השנים תהליכים מורכבים שכללו התפתחות משמעותית בכל המישורים הביטחוניים והאבטחתיים, הן באיכות וכמות המשימות שהוטלו עליו והן בשיפור האמצעים הטכנולוגיים והמענה המבצעי המוכח".

כמי שהייתה לו הזכות לעמוד בראש המשמר ולפקד עליו בשנים אלו, אני חש גאווה רבה נוכח ההישגים ומאחל הצלחה רבה למפקד המשמר הבא", כתב גריף.