דיוני הסתייגויות רפורמת הכשרות בוועדה לשירותי דת יהודיים נמשכים אל תוך הלילה גם בשעה זו.
ח"כ יעקב אשר הודיע כעת בשם הסיעות החרדיות והציונות הדתית כי בשל ההתנהלות הדורסנית של הקואליציה בוועדה לשירותי דת יהודיים, הם מחרימים מעתה את הליך הנמקת ההסתייגויות.
"יש לנו בוז לאופן שבו אתם מתנהלים, לא ככה מנהלים דיון בכנסת, זו דורסנות וחוצפה גדולה, בושה תכסה את פניכם, ההסטוריה לא תסלח לכם", אמר אשר.
מוקדם יותר גם לא היה רגוע בוועדה. היו"ר יוליה מלינובסקי פוצצה את המו"מ בין הקואליציה לאופוזיציה וביקשה להטיל 'נוהל חריג' לקיצור שעות הדיון. ח"כ יעקב אשר הגיב: "זה ניסיון השתקה, הגשנו הסתייגויות ענייניות ומהותיות, אי אפשר לזרוק אותם כלאחר יד".

כמו כן, עם פתיחת הדיונים הערב בוועדת הכספים בנושא חוק התקציב, חברי הכנסת מסיעות האופוזיציה משה גפני, ינון אזולאי, אופיר כץ ובצלאל סמוטריץ' הגישו ליו"ר הוועדה אלכס קושניר 22,270(!) הסתייגויות.
כדי לצפות בסרטון זה, אנא הפעל JavaScript , ושקול לשדרג לדפדפן שתומך ב HTML5 video .
המתיחות בוועדות
עוד מהמתיחות בוועדת הכספים: ח"כ נירה שפק מיש עתיד אמרה לגפני: "אתם גם מוזמנים לקואליציה, נקבל אתכם בשמחה", אך יו"ר הוועדה קושניר לא היה מרוצה מההזמנה: "לא בטוח. בטוח שלא".
הדד ליין לאישור החוק: 14 בנובמבר
כזכור, קצת פחות משלושה שבועות נותרו להעברת תקציב המדינה, שעל פיו יקום דבר: האם הממשלה תתפרק?
לפי גורמים בקואליציה, בימים הראשונים של חודש נובמבר, מליאת הכנסת תתכנס לשבוע הצבעות דרמטי. בקואליציה לא מתכוונים לקחת שום סיכון, ונראה שגם חבריהם באופוזיציה לא יוותרו בקלות.
הוועדות מקיימות דיונים מרתוניים על מנת שיהיה אפשרי להגיש בזמן את החוקים למליאה עוד כשבוע, עם דיונים שנמשכים כל ימות השבוע ולאורך שעות ארוכות.
"הדורסנות הגיעה לשיאים; לא משתתפים במשחק"
לאחר נהלי הדיון שנקבעו ע"י יו"ר הוועדה, הודיעו חברי הכנסת המסתייגים שהחליטו שלא לנמק את הסתייגויותיהם במסגרת הזמן שניתן להם.
ח"כ יעקב אשר: "גם לאחר שהגשנו כולנו הסתייגויות שרובן ככולן מאוד ענייניות, בחרו פה בתהליך כוחני זה. רצינו למצות בכל זאת את הדברים בצורה רצינית ולא ניתן לנו. הבריטים נתנו להקים פה את הרבנות הראשית ואתם עוקרים ובועטים את זה. בושה וכלימה תכסה את פניכם. אנחנו פורשים תחת מחאה גדולה. לצערי הרב יו"ר הוועדה, יו"ר הכנסת והייעוץ המשפטי לא מאפשרים לנו לעשות את העבודה הנכונה – אנו דנים פה ברפורמה שנוגעת בנפשם של הרבה מאוד אנשים בכלל ישראל שבשבילם אוכל כשר זה כמו אוויר לנשימה".
כדי לצפות בסרטון זה, אנא הפעל JavaScript , ושקול לשדרג לדפדפן שתומך ב HTML5 video .
ח"כ אבי מעוז: "הייתי בכל הדיונים עד היום ולא ניתן פה זמן לאנשי מקצוע להביע ולהציג את דבריהם. כל ההסתייגויות שלי הן לגופן של דברים- אבל כל רגע יש החלטות שמשתנות. יו"ר הוועדה חוזרת בה מהסכמה תוך כדי כמה פעמים. אנחנו כבר לא יכולים להמשיך להיות פה למשחק. הדורסנות של הקואליציה הגיעה לשיאים. הייעוץ המשפטי מכופף הכל כדי להעמיד בלוליינות את הכנסת עבור מה שהממשלה מבקשת".

ח"כ יעקב מרגי: "אתם עולים כאן עם D9 על התקנון של הכנסת ועל היועמשים שסתמתם להם את הפה. מי שעולה עם D9 על הכנסת זה יתפוצץ לו בפרצוף. אני קורא לראשי המפלגות באופוזיציה – אנחנו נאמץ את השיטות והנורמות שלכם, ואם אי פעם יבוא אליי פקיד בתפקידיי ויגיד לי שזה לא במבחן הסבירות, אני אעיף אותו לכל הרוחות. תתביישו לכם, שודדים, גנבים, רמסתם כל מנהל תקין. הדברים האלו לא יישכחו".
דיון הוועדה הופסק. ההצבעה על כל ההסתייגות ונוסח החוק יחלו בשעה 22:00
מה דעתך בנושא?
13 תגובות
2 דיונים
רונה כהן
קודם שיבדקו את הרבנים שיש להם כתבי אישום על שחיתות ומעשים מגונים ואחר כך יבדקו לנו כשרות
14:03 31.10.2021שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
רונה כהן
אולי תתחילו לבדוק את הרבנים שיש להם תיקים על שחיתות על מעשים מגונים ואחר כך תעבירו ביקורת או התנגדות
13:59 31.10.2021שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
אריאל
אפשר הכל כשלא מאוחדים אפשר רק לצעוק ואני מקווה מאוד שהשר לענייני דת יצליח לזרוק את החרדים המגעילים מהרבנות הראשית
07:19 27.10.2021שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
אלעד
בתגובה ל: אריאל
אתה לא מתבייש לדבר ככה גזען דוחה! מה זה הדיבור הזה? אל תדאג עוד כמה שנים טובות הרוב הדתי יהיה גדול , חכה חכה שהגלגל מסתובב לו
09:44 27.10.2021שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
SJ
לשים את היבסקית מלינובסקי בראש ועדה לשירותי דת, זה כמו לתת למנסור עבאס להיות יו"ר ועדת חוץ וביטחון.
01:10 27.10.2021שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
חיים
למביני עניין אני אומר את אחת הבעיות הגדולות.משגיח משגיח מטעם הרבנות באיזה מסעדה כאשר לבעל המסעדה יש אפשרות לעבור למסעדה אחרת הוא משגיח נכה שלא יכול לכתוב דו"ח כשרות רציני.זאת...
למביני עניין אני אומר את אחת הבעיות הגדולות.משגיח משגיח מטעם הרבנות באיזה מסעדה כאשר לבעל המסעדה יש אפשרות לעבור למסעדה אחרת הוא משגיח נכה שלא יכול לכתוב דו"ח כשרות רציני.זאת אחת הבעיות הקשות ברפורמה.
המשך 23:07 26.10.2021שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
חייל
כל ענין הכשרות זו שיטה של בטלנים להרויח כסף.
22:18 26.10.2021שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
גד
מתן כהנה אי אפשר לסמוך על התהליך שלך עם מלינובסקי.עצם זה שהסכמת לשים אותה כראש ועדה מעידה כאלף עדים על רפורמה.
21:53 26.10.2021שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
הילה
חבל על העצבים הם לא שווים את זה מי שמרים יד על תורת ישראל מרים יד ומואד בשם יתברך שימרדו זו ממש המלחמה של ימי החנוכה. בסוף הטובים ותורת השם...
חבל על העצבים הם לא שווים את זה מי שמרים יד על תורת ישראל מרים יד ומואד בשם יתברך שימרדו זו ממש המלחמה של ימי החנוכה. בסוף הטובים ותורת השם לנצח מנצחים
המשך 21:13 26.10.2021שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
עדינה
עד שנה הבאה .
20:46 26.10.2021שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
דורון שטאובר
מצפים שהקואליציה תפעל על פי חוק, אבל כמובן שאי אפשר לצפות מהקואליציה הדורסנית הזו לפעול על פי חוק.
22:29 26.10.2021שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
איכס
פשוט לא יאומן. כשיחזור בעה הימין לשלטון סוף סוף ילמד מהם קצת מהי שליטה.
20:20 26.10.2021שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר