חדשות בעולם

בדרך לחיסון ילדים? החל הדיון המכריע ב-FDA

מנהל המזון והתרופות האמריקני החל בדיון שבו יוכרע האם לאשר את מתן חיסון הקורונה של פייזר לילדים בני 5 עד 11. תוצאות המחקר הראו כי רמת היעילות של החיסון בגילאים הללו עומדת על 90.7 אחוז

בדרך לחיסון ילדים? החל הדיון המכריע ב-FDA
צילום: (צילום: שאטרסטוק)

רגעי הכרעה במאבק נגד הקורונה: מנהל המזון והתרופות האמריקני (ה-FDA) החל כעת (שלישי) בדיון המכריע על חיסון ילדים בני 5 עד 11 בחיסון הקורונה של חברת פייזר. על פי ההערכות, פאנל המומחים של ה-FDA צפוי להמליץ על מתן אישור חירום לחיסונים – דבר שיאפשר למערכות הבריאות להרחיב את מבצעי ההתחסנות באופן משמעותי.

נפתלי בנט חיסון שלישי| צילום: ראש הממשלה לשעבר נפתלי בנט מקבל חיסון לקורונה. ארכיון (צילום: איתי בית-און. סאונד: בן פרץ / לע"מ)

במסגרת הדיון יוצגו התוצאות של המחקר שפייזר ערך בחודשים האחרונים בקרב ילדים בגילאים הללו, אשר נועד לבדוק האם החיסון בטוח לשימוש אצל ילדים ומהם תופעות הלוואי האפשריות. במחקר השתתפו 2,258 ילדים בני 5-11, שקיבלו שתי זריקות של החיסון בהפרש של שלושה שבועות. הילדים חולקו לשלושה קבוצות, כאשר קבוצה אחת קיבלה חיסון במינון רגיל, קבוצה שנייה קיבלה מנה מופחתת של שליש מהמינון הניתן למבוגרים, וקבוצה שלישית קיבלה פלצבו.

תוצאות המחקר הראו כי 16 ילדים שקיבלו זריקת פלצבו נדבקו בקורונה, בהשוואה לשלושה בלבד בקבוצת המחוסנים. הממצאים קבעו כי יעילות החיסון בקרב ילדים עומדת על 90.7 אחוז, כשלטענת פייזר רמת הנוגדנים שנמצאו בקרב הילדים המחוסנים הייתה גבוהה יותר מאלו שלא התחסנו.

עוד נאמר כי לא נמצאו תופעות לוואי חמורות לאחר החיסון בקרב הילדים שהשתתפו בניסוי, ותופעות הלוואי שכן דווחו היו דומות לאלה שנמצאו בקרב ילדים בני 12 ומעלה. בפייזר המליצו לתת לילדים מתחת לגיל 12 רק שליש מהמינון הניתן לבוגרים, אך הבהירו כי לא נשקפת סכנה חריגה במקרה שילד יקבל מינון של מבוגר.

תגובות

2
2
מנדל
26.10.21

החיסון סכנה לילדים מי שמזריק רוצח אין שום סבה להזריק ילדים. אין להם שום סכנה. חייבים לברר מדוע הממשלה הרעה הזאת רוצה כל כך לשים רעל גנטי בילדים שלנו. מדוע רוצים לכפות? יהיו נרצחים אין ספק. אם כן מדוע ?

1
המלצה
26.10.21

המלצה להורים , תראו את הסרט ביוטיוב ''עזבו את הילדים'' של אורלי וגיא. שם הרופאים לא ממליצים לחסן ילדים. הרופאים שם אינם עובדים כבר דרך משרד הבריאות, ולכן הם לא חוששים לדבר.