אז אם אתם רוצים מתכון מנצח לניוקי אבל עם שדרוג של טעמים חדשים, מתכון לניוקי דלעת עם פסטו ואגוזי לוז הוא המתכון המושלם עבורכם.

מצרכים:

לבצק הניוקי:

  • 500 גרם דלעת
  • 150-200 גרם קמח מלא
  • 1 ביצה
  • אגוז מוסקט
  • פלפל שחור
  • מלח

לפסטו:

  • 200 גרם בזיליקום
  • שום
  • מלח
  • חופן אגוזי לוז
  • שמן זית
(צילום: שאטרסטוק)

אופן ההכנה:

  1. נפרוס את הדלעת ונבשל במים רותחים עד התרככות. נוציא ונסנן.
  2. נמעך את הדלעת ונוסיף את הקמח, הביצה והתבלינים עד לקבלת בצק גמיש ואלסטי.
  3. ניקח את בצק הניוקי, נפזר קמח עליו ועל משטח העבודה (קרש חיתוך או שיש המטבח), נחתוך את הבצק לצורת גלילים בינוניים ונחתוך לחתיכות ניוקי קטנות. נשמור במקרר להמשך העבודה.
  4. נכין את הפסטו- נניח במעבד מזון מלח, שום, אגוזי לוז ואת הבזיליקום ונטחן עד שנקבל ממרח אחיד. נוסיף למעבד המזון מעט שמן זית ונמשיך לערבב בתוך מעבד המזון.
  5. נרתיח מים בסיר ונכניס בזהירות את חתיכות הבצק לסיר עם המים הרותחים. נבשל על אש בינונית עד שהניוקי יצופו מעל פני המים. נשלוף את הניוקי מהמים ונשים לצנן.
  6. נגיש את הניוקי בצלחת בתוספת ממרח הפסטו ובתיאבון.

המתכון באדיבות המותג Beko