יו"ר רע"מ מנסור עבאס נעדר היום (ראשון) מישיבת ראשי הקואליציה, ועורר הערכות ופרשנויות הקושרות בין ההיעדרות לבין המתח הקיים בינו לממשלה.

שעות אחרי ההיעדרות, עבאס מכחיש כי מדובר במסר פוליטי אותה ניסה להעביר לראשי הקואליציה, ואומר כי הסיבה להיערות היא שהוא הרגיש לא טוב.

על פי הדיווח של פאלח חביב, עבאס מסר כי "לא הרגשתי טוב, ועל כן היה קשה לי לנסוע לירושלים". עוד הוא מסר כי "עדכנתי את מזכיר הממשלה בבוקר לפני הישיבה".

כדי לצפות בסרטון זה, אנא הפעל JavaScript , ושקול לשדרג לדפדפן שתומך ב HTML5 video .

איילת שקד באולפן סרוגים. ארכיון

אתמול דווח בחדשות 12, כי מנסור עבאס, הבהיר לראש הממשלה נפתלי בנט, כי חברי מפלגתו זועמים על התנהלותה של השרה איילת שקד, ורואים בה כמי שתוקעת מקלות בגלגלים בכל הנוגע לפרוייקטים שהובטחו לרע"מ בהסכמים הקואליציוניים.

על פי הדיווח, ברע"מ מתכוונים לתוכנית החומש הכלכלית למגזר הערבי וטוענים כי שקד מעכבת אותה. לדבריו, שקד מעכבת תקציבים לרשויות המקומיות הערביות במסגרת תכנית החומש, ומעכבת את בקשות הרשויות המקומיות להרחיב את תחום השיפוט שלהן.

עוד עולה מהדיווח כי ברע"מ זועמים גם על שרת החינוך יפעת שאשא ביטון. בין הצדדים יש אי הסכמות בין משרד החינוך לבין רע"ם בנוגע לתקציבי החינוך במסגרת תכנית החומש, וחוסר הרצון, לטענתם, לצמצם פערים בין מערכות החינוך בחברה הערבית לחברה היהודית.

מלשכת השרה שקד נמסר כי שישנם פערים שאפשר לגשר עליהם, אך אין כל כוונה לשרה לקחת תקציבים מהרשויות היהודיות כדי להעבירן לרשויות הערביות.