לכבוד יום הפסטה: 3 מתכונים לפסטה - סרוגים

לכבוד יום הפסטה: 3 מתכונים לפסטה

היום נחגג יום הפסטה הבינלאומי ברחבי העולם. במיוחד לצורך כך אספנו לכם 3 מתוכנים מנצחים לפסטה: פסטה רוזה בסיר אחד, מאק אנד צ'יז וכמובן, סלט פסטה קר ומפנק במיוחד

לכבוד יום הפסטה: 3 מתכונים לפסטה
  (צילום: שאטרסטוק)

היום (25 באוקטובר) חוגגים ברחבי העולם את יום הפסטה. כמובן שאנחנו מצטרפים לחגיגות ובמיוחד לצורך כך ליקטנו עבורכם 3 מתכונים מנצחים לפסטה.

פסטה רוזה בסיר אחד בלבד

מצרכים:

1 בצל קטן
2 שיני שום
2 כפות שמן
5 כפות רסק עגבניות
פפריקה מתוקה
מעט מלח, פלפל שחור
300 גרם פסטה (חצי אריזה לערך)
2 כוסות מים רותחים
1 שמנת לבישול (250 מ"ל)
מעט פרמז'ן
מעט בזיליקום טרי

(צילום: שאטרסטוק)

אופן ההכנה:

קוצצים את הבצל ומטגנים בשמן עד להזהבה. מוסיפים 2 שיני שום קצוצות ורסק עגבניות ומערבבים היטב. מתבלים בפפריקה, פלפל שחור מלח (בשלב זה, ניתן להוסיף תבלינים נוספים שאתם אוהבים) מערבבים היטב ומבשלים במשך מספר דקות.

לאחר מכן, מוסיפים את הפסטה (ישר מהאריזה). מוסיפים מים רותחים בכמות שתכסה בדיוק את הפסטה ומערבבים היטב. מכסים את הסיר ומערבבים כל כמה דקות.

כשהמים הצטמצמו, מוסיפים שמנת לבישול ומבשלים עד שהפסטה מתרככת (חשוב להמשיך לערבב כל כמה דקות). כאשר הפסטה התרככה, היא מוכנה. בעת הגשת הפסטה הוסיפו מעט גבינת פרמז'ן ועלי בזיליקום לשדרוג המנה!


מתכון למאק & צ'יז

מצרכים:

500 גרם פסטה קצרה חלולה (פנה)
2 כפות קמח
2 כוסות חלב
1 כפית מלח
1/2 כפית זרעי חרדל טחונים / פפריקה (לא חובה)
1/2 כפית פלפל שחור טחון
30 גרם חמאה
3 כוסות גבינת צ'דר מגוררת גס /
250 גרם מוצרלה + 50 גרם פרמזן מגורדות

(צילום: שאטרסטוק)

אופן ההכנה:

מחממים את התנור ל-180 מעלות. במקביל, מבשלים את הפסטה בסיר מלא מים מומלחים לפי ההוראות שעל האריזה. מסירים מהאש ומסננים היטב.

תיבול: ממסים בסיר קטן את החמאה, מוסיפים את הקמח ומבשלים במשך דקה תוך ערבוב מתמיד. מוסיפים את החלב, המלח, הפלפל השחור והחרדל ומבשלים עד שהתערובת רותחת ומתעבה. מוסיפים את הגבינה בהדרגה לתערובת החלב, ומבשלים עד להמסה מלאה.

מערבבים את הפסטה ברוטב הגבינה, מעבירים לתבנית חרס או פיירקס, ואופים עד שהגבינה מבעבעת ומשחימה מעט מעל


סלט פסטה עם לבבות ארטישוק ומוצרלה 

מחפשים רעיון לארוחה קלה וטעימה? קבלו מתכון לסלט פסטה עם לבבות ארטישוק ומוצרלה שתשמחו לאמץ שוב ושוב.

מצרכים:

500 גרם פסטה פרפלה (פפיונים) צבעונית
אספרגוס (לא חובה)
לבבות ארטישוק בשימורים/ קפואים
מעט עגבניות שרי
100 גרם של מיני מוצרלה
עלי בזיליקום טריים
שמן זית בכבישה קרה
מלח ופלפל

(צילום: שאטרסטוק)

הוראות הכנה:

מבשלים את הפסטה במים רותחים ומלח, סננו והוסיפו מעט מים קרים למסננת. מבשלים את האספרגוס והארטישוק (במידה ובחרתם בקפואים) באידוי במשך 7- 10 דקות. לאחר מכן מצננים מעט וחותכים לקוביות

חותכים את הארטישוק והעגבניות לחצי ומוספים אותם לפסטה עם שאר המרכיבים. לסיום, קשטו את המנה עם מספר עלי בזיליקום, שמן זית וכמובן מלח ופלפל.

המתכון באדיבות המותג ברילה

מצאת טעות בכתבה? התוכן בכתבה מפר זכויות יוצרים שבבעלותך? נתקלת בפרסומת לא ראויה? דווח/י לנו
תגובה חדשה * אין לשלוח תגובות הכוללות מידע אסור, לרבות דברי הסתה, דיבה ולשון הרע. נפגעת מתגובה? דווח לנו