משטרת ישראל השלימה את היערכותה לקראת אירוע 'הילולת רחל אימנו' שיתקיים בקבר רחל, החל במוצאי שבת הקרוב ה- 16.10.21 ותימשך עד ליום ראשון – 17.10.21.

כחלק מההיערכות משטרת ישראל מודיעה על סגירת צירי תנועה מרכזיים ורחובות בירושלים ומפנה לדרכים חלופיות. במשטרה מדגישים כי לא תותר כניסה רגלית או ברכב פרטי למתחם קבר רחל במהלך ימי ההילולה, אלא רק באמצעות היסעים מאורגנים שיצאו במרוכז ממתחם אצטדיון טדי.

בנוסף, לרשות הציבור יופעלו חניונים במתחם איצטדיון טדי, וממנו יופעל מערך היסעים (בתשלום) למתחם קבר רחל.

כדי לצפות בסרטון זה, אנא הפעל JavaScript , ושקול לשדרג לדפדפן שתומך ב HTML5 video .

הילולת רחל אמנו. ארכיון

דרכי הגעה למתחם קבר רחל

החל משעה 21:00 במוצאי שבת ועד חצות ביום ראשון: ההגעה למתחם הציון תהיה באמצעות קו 663 בלבד שיעמוד לרשות הציבור בתדירות גבוהה, בחניון טדי בלבד.

ההגעה לחניון טדי תתאפשר לרכבים פרטיים או באמצעות תחבורה ציבורית (קווים: 5, 6, 9, 14, 18, 31, 33, 77/77א'). כמו כן, יופעל קו 31א' מבנייני האומה ישירות לחניון טדי וחזרה. (יש לשים לב כי קו 163 לא יפעל כלל).

הסדרי מערך היסעים

– אוטובוסים פרטיים יופנו לאצטדיון טדי, משם הנוסעים יוסעו באמצעות מערך היסעים (שאטלים). – כניסה למתחם קבר רחל תותר להיסעים המאורגנים שנקבעו ונכים הנעזרים בכיסא גלגלים. – לא תותר תנועת הולכי רגל לאורך ציר נסיעת האוטובוסים, בין צומת הרוזמרין לקבר רחל.

הסדרי תנועה וחסימות כבישים

– בשל עומסי תנועה הצפויים במהלך ימי ההילולה , מומלץ לנוסעים לאזור גילה לנסוע בציר 50 ,בגין דרום. – צומת דרך חברון – רוזמרין יחסם.

לנוסעים להר חומה, מומלץ לנסוע בכביש דרך חברון. לא תותר תנועת כלי רכב מצומת הרוזמרין לכיוון מתחם קבר רחל. לא תותר חניית כלי רכב ברחוב הרוזמרין ודרך חברון ובמקום תבוצע אכיפת תנועה. כלי רכב שיחנו במקומות אסורים/יפריעו לתנועה – יגררו.

צומת הרוזמרין מצומת המנהרות וצומת טנטור צפויים להיסגר לסירוגין , זאת בהתאם לעומסי התנועה במקום.

המשטרה מדגישה לכל באי ההילולה כי "יש להגיע רק באמצעות מערך ההיסעים המאורגן שהוקצה לטובת הגעה מסודרת למתחם הקבר. יש להישמע להוראות השוטרים והסדרנים במקום ולא לללכת או לעמוד בצירי תנועת כלי רכב באזור". עוד נמסר כי חל איסור על הטסת רחפנים במתחם.