לפיד: מודאגים מהמירוץ האיראני ליכולת גרעינית
שר החוץ יאיר לפיד נפגש עם היועץ האמריקני לביטחון לאומי, ג'ייק סאליבן, וסיפר לו על הדאגה הישראלית מאיום הגרעין האיראני. עוד קרא לארה"ב לגבש תכנית חלופית להסכם הגרעין

הביקור המדיני בארה"ב נפתח: שר החוץ יאיר לפיד סיים כעת (שלישי) פגישה עם היועץ האמריקני לביטחון לאומי, ג'ייק סאליבן. השניים דנו בסוגיות ביטחוניות רחבות, ובראשן האיום האיראני.
בדבריו שר החוץ שיתף את היועץ לבטחון לאומי בדאגה הישראלית מהמירוץ האיראני ליכולת גרעינית, ומכך שאיראן הופכת למדינת סף גרעינית. לפיד גם דיבר עם סאליבן על הצורך בתוכנית חלופית להסכם הגרעין, במידה ושיחות המו"מ בין איראן והמעצמות יסתיימו ללא הצלחה.
בנוסף, דנו בפגישה בתוכנית "כלכלה תמורת ביטחון" של לפיד לשיקום רצועת עזה. עוד דובר כיצד להמשיך ולחזק את הברית האסטרטגית והביטחונית בין ארצות הברית לישראל.

(צילום: שלומי אמסלם\לע"מ)
בהמשך הערב לפיד ייפגש עם יו״ר בית הנבחרים ננסי פלוסי ונציגי הנהגות המפלגה הדמוקרטית והמפלגה הרפובליקנית. בשעה 22:45 הערב לפיד ייפגש עם סגנית נשיא ארה"ב קמאלה האריס, כשזו תהיה הפגישה הראשונה שלה עם נציג הממשל הישראלי מאז כניסתה לתפקיד.
מחר לפיד יקיים פגישה בילטרלית עם מזכיר המדינה אנתוני בלינקן, ובצהריים תהיה פגישה עם שר החוץ היווני ניקוס דנדיאס שנמצא גם כן בארה"ב. בשעות הערב השר הישראלי יקיים פגישה משולשת עם מזכיר המדינה בלינקן ושר החוץ של איחוד האמירויות, עבדאללה בן זיאד, כשבסופה השלושה יקיימו מסיבת עיתונאים משותפת ולאחר מכן יסעדו יחד בארוחת ערב. היום האחרון של הביקור יוקדש לקהילה היהודית בארה"ב, כאשר לפיד צפוי להיפגש גם עם הנהגת שדולת אייפאק.
מצאת טעות בכתבה? התוכן בכתבה מפר זכויות יוצרים שבבעלותך? נתקלת בפרסומת לא ראויה? דווח/י לנו