ועדת חוץ וביטחון התכנסה היום לדיון תחת הכותרת "טיפול כוחות הביטחון ביו"ש עם אלימות מצד גורמים קיצוניים ישראליים", שעורר סערה בין חברי הכנסת מימין לשמאל. הדיון היום מתקיים לבקשת חברי כנסת מהשמאל ומתרכז רק בטענות של אלימות מצד יהודים.

ח"כ מוסי רז (מרצ) טען בדיון: "התנחלות היא מעצם טבעה אלימות" אך הוסיף: "ברור שרוב המתנחלים לא עוסקים באלימות".

עוד הוא הוסיף: "האלימות המזעזעת נמשכת ומתגברת. האירועים האלה קורים שוב ושוב, והמשטרה פשוט לא שם לטפל בה. אני ראיתי במו עיניי את האלימות מתרחשת, פגשתי את הילד בן ה3 שנפגע מאבן בראשו. חייבים לשים לזה סוף."

כדי לצפות בסרטון זה, אנא הפעל JavaScript , ושקול לשדרג לדפדפן שתומך ב HTML5 video .

ח"כ מוסי רז בדיון הוועדה (מתוך ערוץ כנסת)

במהלך הדיון, החל ח"כ עופר כסיף לקרוא למתנחלים "מתחנבלים" ותקף את חיילי צה"ל אותם כינה "צבא הכיבוש", בשלב זה פרץ עימות בינו ליו"ר עוצמה יהודית ח"כ איתמר בן גביר שתקף את כסיף "תתבייש לך, איך אתה מעז לדבר על צה"ל ששומרים עליך, של נעליך מעל רגליך".

יו"ר הוועדה הוציא את השניים מהוועדה וח"כ בן גביר קרא לעברו, איך אתה לא מתבייש, אני מגן על צה"ל ואתה מוציא אותי, איך נתת לו לדבר נגד צה"ל אתה יו"ר וועדת חוץ ובטחון, אתה צריך להגן על צה"ל".

צילום: דוברות הכנסת, דני שם טוב

לבקשת ח"כ ניר אורבך, עתיד להתקיים דיון נפרד בוועדה על הטרור המופנה מצד פלסטינים נגד יהודים. בדיון אמר אורבך: "ארגוני השמאל עובדים שעות נוספות בצילום חיילים שמגיבים לתקריות ולאלימות והרבה פעמים הצילום הוא מגמתי."

"אנחנו רואים חייל אחרי שהוא עבר אלימות והתגרות בלתי פוסקת, אנחנו לא רואים אם היו שם זריקות אבנים, מאיזה כיוון ובקבוקי תבערה גם מאזרחים פלשתינים, אנחנו רואים רק את התגובה שמגיע שלב שהוא לא יכול יותר וצריך היה להגיב. אז יוצאת המצלמה ואז מגיעה התקשורת. אם נבדוק את התחקורים של אחרי המקרים אני בטוח ואני יודע שבהרבה מהמקרים מדובר בהתנהגות ראויה של החיילים בטח בתנאי השטח שהיו שם. "

"לא לתת יד לקיצוניים להשליט אימה"

חבר הכנסת רם בן ברק, יו״ר ועדת החוץ והביטחון, אמר בפתח הדיון בנושא טיפול כוחות הביטחון ביו״ש עם אלימות מצד גורמים קיצוניים ישראליים: "הסרטונים שמגיעים מהאזור בשבועות האחרונים מראים על עלייה מדאיגה בכמות מקרי האלימות שאין להם מקום"

"אני יודע שמדובר בנושא טעון. הוא טעון רגשית, פוליטית והיסטורית כבר כמאה שנה. עם זאת – אנחנו לא נקיים דיון פוליטי, לגבי הנוכחות הישראלית בשטחי יהודה ושומרון, כן או לא, אלא דיון שנוגע למשילות שלנו באזור."

בן ברק (צילום: יונתן זינדל/פלאש 90)

"משעה שאנחנו נמצאים שם וישנם שם ישראלים ופלסטינים, שחלקם בשטח שהינו באחריות ביטחונית ישראלית, אני רוצה לוודא שמשטרת ישראל וצה״ל וכוחות הביטחון פועלים על מנת לשמור על הסדר והביטחון של התושבים באזור ולא לתת יד לקיצוניים להשליט אימה, פחד ואלימות."