אתר הבית של המגזר הדתי
דואר אדום
זמני היום

3 מרקים שיחממו אתכם בחורף הקרוב

החורף כבר כאן וזה הזמן לשלוף את הסירים ולהכין מרק חם ומנחם בערבים הקרירים. במיוחד לצורך כך, קבלו 3 מתכונים למרקים מושלמים וקלים להכנה במיוחד

3 מרקים שיחממו אתכם בחורף הקרוב
  (צילום: שאטרסטוק)

הלילות כבר קרירים וזה התירוץ המושלם להתחיל להכין מרקים טעימים ומחממים.

מרק כתום

מצרכים:

3/4 ק"ג דלעת קלופה וחתוכה לקוביות
2 בטטות קלופות וחתוכות לקוביות
2 גזרים קלופים וחתוכים
1 בצל חתוך לקוביות
1 ליטר מים
תבלינים: מלח ופלפל לפי הטעם + 2 כפות אבקת מרק עוף (פרווה)

לשדרוג: ניתן להוסיף מעט אגוז מוסקט או כפית קינמון

(צילום: שאטרסטוק)

אופן ההכנה:

1. מחממים סיר רחב וגבוה למספר דקות. מטגנים עם מעט שמן את קוביות הבצל, משאירים לדקה כדי שיפרישו את הנוזלים לתוספת טעם. לאחר מכן מנמיכים לאש בינונית

2. מאדים את הבצל עד לשקיפות, מוסיפים את הגזרים, הבטטות והדלעת

3. מאדים קלות, מוסיפים את המים, המלח, הפלפל ואבקת המרק. על אש בנונית מבשלים את כל הירקות (כ-20 דקות) עד לריכוך

4. כשהירקות רכים מקררים מעט את המרק וטוחנים עם מוט בלנדר חשמלי בפולסים קצרים עד למרקם הרצוי

5. לאחר הטחינה ניתן להוסיף מעט אגוז מוסקט מגורד/קינמון להוספת טעם ולבשל לעוד 10 דקות נוספות


מרק אספרגוס:

מרכיבים:

שמן זית
½ בצל
½ תפוח אדמה
15 אספרגוסים ירוקים
ציר ירקות ½ ליטר
מלח ופלפל לפי הטעם
100 מ"ל חלב צמחי ללא תוספת סוכר או ממתיק

(צילום: שאטרסטוק)

אופן ההכנה:

יוצקים מעט שמן זית בסיר בינוני. מוסיפים את הבצל ותפוח האדמה חתוך לחתיכות ומבשלים 5 דקות. חותכים אספרגוס לשלושה חלקים ומוסיפים, מבשלים עד שהם הופכים לזהובים.

מוסיפים לסיר את הציר ואת החלב. מגבירים את האש עד לרתיחה, ואז מנמיכים. מבשלים על אש קטנה כ-20 דקות עד שתפוחי האדמה מבושלים היטב. אם רואים שאין מספיק נוזלים, ניתן להוסיף מעט מים.

טוחנים הכל יחד בבלנדר מוט ומוסיפים מלח ופלפל לפי הטעם.

מגישים עם פרוסות דקות של אספרגוס גולמי וטיפות שמן זית מעל.

המתכון באדיבות המותג: TEKA


מרק תירס עם טוויסט אסייתי 

מרכיבים:

3 כפות שמן
2 בצל לב
ן1 כף סוכר חום
1 ו-1/2 כוסות גרגירי תירס משימורים
1 כוס מחית תירס: טוחנים גרגרי תירס משימורים בכמות שתמלא כוס
מלח ופלפל לבן לפי הטעם
2 ליטר ציר ירקות או מים
1 כף רוטב סויה
שמן שומשום (להגשה)

(צילום: שאטרסטוק)

אופן ההכנה:

1. קוצצים את הבצלים

2. בסיר מרק עמוק מחממים את השמן ומטגנים את הבצל הקצוץ עד שהבצל מקבל גוון שקוף

3. מוסיפים את הסוכר החום לבצל, מערבבים ומבשלים במשך 3-4 דקות על אש בינונית-נמוכה, עד שהסוכר נמס

4. מוסיפים את גרגרי התירס ואת מחית התירס, מתבלים במלח ופלפל לבן, לפי הטעם ומערבבים.

5. מוסיפים את רוטב הסויה, והמים/ ציר הירקות מערבבים ומבשלים עד לרתיחה מלאה ומסירים מהאש

מצאת טעות בכתבה? התוכן בכתבה מפר זכויות יוצרים שבבעלותך? נתקלת בפרסומת לא ראויה? דווח/י לנו
תגובה חדשה * אין לשלוח תגובות הכוללות מידע אסור, לרבות דברי הסתה, דיבה ולשון הרע. נפגעת מתגובה? דווח לנו