קנצלרית גרמניה אנגלה מרקל משתתפת כעת (ראשון) בישיבה מיוחדת של הממשלה, זאת כחלק מביקורה המדיני בישראל. בתום הישיבה מרקל וראש הממשלה נפתלי בנט יישאו הצהרה משותפת לתקשורת.

בפתח הישיבה בנט אמר כי "זו ישיבת ממשלה מיוחדת עם אורחת מיוחדת, ידידת אמת של מדינת ישראל. ברוכה הבאה לירושלים. הביקור עמוס בתוכן – כולל דברים חיוניים והבטחת ביטחון ישראל דורות קדימה. הייתה לנו כבר שיחה חמה ורצינית".

עוד הבהיר כי "האחריות המוטלת על ישראל היא לוודא – לא בדיבורים אלא במעשים – לאיראן לא יהיה נשק גרעיני לעולם. בשבילנו זו לא בעיה אסטרטגית אלא סוגיה קיומית. בימים אלה העולם יושב וממתין להחלטה בטהרן האם לחזור או לחזור לשולחן הדיונים בוינה. אבל ב-3 השנים האחרונות האיראנים עשו קפיצה ענקית קדימה. תכנית הגרעין האיראנית נמצאת בנקודה המתקדמת שלה אי פעם – העולם ממתין ואיראן מושכת זמן".

(צילום: שלומי אמסלם\לע"מ)

לפיד: "לא היה היסוס במאבק שלך באנטישמיות"

שר החוץ יאיר לפיד פנה למרקל בדבריו ואמר לה: "אני נכדו של מי שנספה בתא הגזים במחנה הריכוז מאוטהאוזן ובנו של ניצול שואה מבודפשט. אני נושא איתי את הזיכרון שלהם – והילדים שלי יישאו את הזיכרון שלי שהשתתפתי בישיבת ממשלה עם קנצלרית גרמניה. לא היה רגע אחד בכהונתך שבו ניסית להתחמק מזכר השואה. גרמת לעמך להסתכל בהיסטוריה בכנות כמעט אכזרית. לא היה היסוס במאבק שלך באנטישמיות ובהגנה על הקהילה היהודית".

(צילום: שלומי אמסלם\לע"מ)

לפני הפגישה מרקל ובנט נפגשו לשיחה בארבע עיניים, במהלכה ראש הממשלה הודה לה על תמיכתה בישראל ב-16 שנות כהונתה. "אנחנו מעריכים את החברות המתמשכת עמך ואת מחויבותך לישראל" אמר. "מערכת היחסים בין גרמניה לישראל הייתה חזקה, אבל בתקופתך הפכה לחזקה מאי פעם. היא הפכה מעוד ברית לחברות אמיתית הודות למנהיגותך. אנחנו מצפים לחזק את זה אפילו יותר – בעסקים, במדע, בחינוך, בבריאות וכמובן בביטחון".

 

"לפעמים מנהיג עושה הבדל משמעותי, ואני חושב שמנהיגותך סללה את הדרך למחויבות מתמשכת של גרמניה לביטחון ישראל, ואנחנו מעריכים את זה מאוד" הוסיף. "אנחנו בהחלט זוכרים את ההיסטוריה, ומביטים באופטימיות לעתיד טוב יותר. הממשלה בראשותי תמשיך את מערכת היחסים המתמשכת".