ח"כ מאיר פרוש מיהדות התורה, נקט בצעד חריג בדיון של ועדת החוקה של הכנסת, וזאת במחאה על הפרובוקציה של היו"ר גלעד קריב, שהכניס היום ספר תורה לעזרת הנשים בכותל המערבי.

קריב, רבאיי רפורמי, השתתף היום בתפילת 'נשות הכותל', וניצל את החסינות שלו כדי לקחת ספר תורה ולהכניס אותו לעזרת הנשים, כנגד ההוראות של רב הכותל, האוסר על קריאה בתורה לנשים ברחבת התפילה.

בתגובה לאירוע בכותל, הגיע היום פרוש לישיבת ועדת החוקה, והתחיל לקרוא תהילים בקול רם ובניגון, כדי להראות לקריב, את המשמעות של הפרעה באמצעות תפילה. ככה זה נראה.

כדי לצפות בסרטון זה, אנא הפעל JavaScript , ושקול לשדרג לדפדפן שתומך ב HTML5 video .

פרוש מטריל את גלעד קריב (ערוץ כנסת)

קריב כמובן קרא אותו לסדר והוציא אותו מחדר הוועדה, אך פרוש ניצל את העובדה שבחדר הוועדה לא היה סדרן אלא סדרנית, שלא רצתה להוציא אותו החוצה, כדי להימנע ממגע, והמשיך עד להגעת הסדרן.

קריב הפסיק את ישיבת הוועדה ואמר: "אנחנו מכבדים את זכותו של ח"כ פרוש למחאה. לכן נצא להפסקה כדי שיוכל להשלים את הקריאה ואנחנו מקווים שח"כ פרוש יישאר גם לאחר מכן לדיון הענייני בחוק הרגולציה

כדי לצפות בסרטון זה, אנא הפעל JavaScript , ושקול לשדרג לדפדפן שתומך ב HTML5 video .

פרוש עם הגעת הסדרן

ח"כ פרוש אמר בצאתו מהאולם: "אמשיך במחאה הזו עד שלא תעוף מהכותל. אתה לא תבוא לעזרת נשים ואני לא אבוא לפה".

צילום: נועם מושקוביץ, דוברות הכנסת
צילום: נועם מושקוביץ, דוברות הכנסת

היו"ר ח"כ קריב: זכות המחאה של חברי הכנסת היא חשובה. הייתי הבוקר בכותל ואני שמח שחברי כנסת אחרים מנצלים את זכותם למחאה. חומות הוועדה לא נפלו ולפחות זיכו אותנו בכמה פרקי תהילים