מחר (שישי) יתקיים יום הקפה הבינלאומי. במיוחד לצורך כך אנחנו מכינים אתכם עם מתכון מושלם לאייס קפה מושלם.

מצרכים:

30 קוביות קרח
כוס חלב (ניתן להמיר לחלב סויה/ שקדים)
אספרסו ארוך (או 3 כפיות קפה מומס)
1 כפית סוכר (ניתן להמיר לסוכר קוקוס)
1 כדור גלידה (לא חובה)

מצרכים להכנת הקרמל:

1/2 כוס גרם סוכר
1/2 כוס מים

(צילום: שאטרסטוק)

אופן הכנת האייס קפה:

לאחר שהמסנו את הסוכר עם מעט מים חמים, מוסיפים אותם לבלנדר. מוסיפים את הקרח והחלב.

לאחר שהתערובת חלקה מוסיפים את הקרמל לתערובת.

אופן הכנת הקרמל:

מחממים את המים. במקביל שמים שכבה דקה של סוכר במחבת ומבשלים בזהירות על אש בינונית. כשהסוכר נמס, מוסיפים בזהירות את יתר הסוכר ומערבבים כל העת עד שכל הסוכר נמס.

מוסיפים בעדינות את המים ומערבבים בזהירות, עד קבלת תערובת אחידה.