מרכיבים:

פלפל אדום
קישוא
7 גזרים גמדים
4 בצלי שאלוט
חציל
שמן זית כתית
מלח לפי הטעם
טימין טרי

(צילום: טקה סטודיו)

רכיבים לחומוס עגבניות:

300 גר' חומוס מבושל
75 גר' עגבניות מיובשות בשמן
שן שום
2 כפיות טחינה
חצי לימון סחוט
40 מיל' שמן זית כתית
½ כפית כמון
פטרוזליה טרייה
מלח, פלפל ופפריקה לפי הטעם

הוראות הכנה:

מחממים את התנור על תוכנית גריל. פורסים את הפלפל האדום ואת הקישואים, חוצים את בצלי השאלוט ואת החציל. מברישים בשמן זית כתית ומניחים על בתנור שחומם מראש, וצולים במשך 5 דקות.

לחומוס: טוחנים במיקסר את החומוס עם העגבניות, השום, הטחינה, מיץ מחצי לימון, שמן, כמון, מלח ופלפל עד לקבלת עיסה חלקה. מגישים בקערה מקושטת בשמן, פפריקה ועלי פטרוזיליה.

הגשה: כשהירקות מבושלים מניחים ומסדרים אותם על מצע חומוס העגבניות שהכנו, מתבלים במלח וטימין טרי.


המתכון באדיבות המותג: TEKA