ראש הממשלה, נפתלי בנט, עושה את דרכו חזרה לישראל ובטרם המראתו אמר כי הוא דבק בעמדתו שלא להטיל עוד הגבלות על כלל האוכלוסייה: "מכבד את מומחי משרד הבריאות אך הטלת הגבלות גורפות – לא מדיניות הממשלה הזו"

בנט: "אני מסיים עכשיו ביקור מועיל בניו יורק ובאו"ם. אני מבקש להתייחס לשיח שמתרחש כרגע. אני מכבד מאוד את מומחי משרד הבריאות ומוקיר את עבודתם המקצועית. עם זאת, הטלת עוד ועוד מגבלות גורפות על כלל אזרחי מדינת ישראל היא לא המדיניות של הממשלה."

כדי לצפות בסרטון זה, אנא הפעל JavaScript , ושקול לשדרג לדפדפן שתומך ב HTML5 video .

בנט לפני ההמראה (צילום: עומר מירון /לע"מ סאונד: בן פרץ / לע"מ)

"המדיניות של הממשלה היא שמירה על מדינת ישראל פתוחה ככל האפשר, כלכלה פתוחה ככל האפשר לצד עבודה ממוקדת על הלא מחוסנים ועל מוקדי התחלואה."

ראש הממשלה אמר כי הנחה להעלות את המאמץ מול המגזר הערבי: "מבחינת הנתונים, 40 היישובים האדומים יותר בישראל כרגע הם בחברה הערבית, ומעל 90% מהאנשים שמאושפזים במצב קשה בבתי החולים, אלה אנשים לא מחוסנים. לכן, למרות הלחצים אנחנו נימנע בשלב הזה ממגבלות גורפות על כל האוכלוסייה."

"ממשיכים במדיניות של ישראל פתוחה"

בנט ממשיך לטעון כי אין הגיון במגבלות ארציות, ושיש למקד אותם במקומות עם תחלואה גבוהה: "תראו – סגירת קונצרט של שלמה ארצי בראשון לציון או סגירת חתונה במודיעין, לא תעזור לתושבי טייבה או לתושבי אום אל פאחם לצמצם את התחלואה. מה שכן יעזור זה שנגיע לאום אל פאחם, נגיע לחברה הערבית, נשכנע, נגיע עם מבצעים, מוקדים ותחנות – ואת זה אנחנו עושים."

רה"מ בנט בביקור בטייבה (צילום: קובי גדעון/ לע"מ)

לסיכום אמר: "בכלל, אנחנו נשתדל להימנע מפעולות עם תועלת נמוכה ועם נזק אגבי גבוה. צריך להבין – משמעותן של פעולות גורפות כאלה היא אובדן מיידי של אלפי מקומות עבודה עבור אזרחי מדינת ישראל, ולכן, אנחנו ממשיכים במדיניות של ישראל פתוחה ככל האפשר, וכלכלה פתוחה ככל האפשר".