בשעות האחרונות מכנס ראש הממשלה נפתלי בנט דיון מיוחד בסוגיית החזרה ללימודים לאחר חגי תשרי, זאת בהשתתפות שרת החינוך יפעת שאשא ביטון, מנכ"ל משרד החינוך יגאל סלוביק, יו"ר מרכז השלטון המקומי חיים ביבס, נציגי ההורים והמורים, וגורמי מקצוע נוספים.

מציטוטים שהגיעו לידי סרוגים עולה כי במהלך הדיון אמר בנט: "הכי קל זה לסגור את כולם ולהטיל גזרות על הציבור. אני רוצה להיצמד לניהול סיכונים מחושב, לא להיסטריות. מי שרוצה כל הזמן לסגור והגבלות – גוזר עלינו לחיות את 2020 לנצח, או לפחות בעתיד הנראה לעין".

ראש הממשלה טוען כי סגירת בתי הספר, משמע השבתת המשק: "בלי הורים שיעבדו – אין משק מתפקד. ילדים בלי בית ספר – מדרדרים בכל הפרמטרים. אנחנו צריכים לאפשר למידה רציפה. אחרת אנחנו מגדלים פה דור של זומבים".

צילום: דוד כהן/פלאש 90

גם בנט מודה כי החזרה ללימודים לא תהיה קלה: "אני אומר מראש – הימים הראשונים של אוקטובר יהיו מורכבים, אבל פנינו להסדרה של הארוע. בשביל זה צריך פיילוט. אין מה לעשות. צריך לרוץ שבועיים ואז אקבל החלטה. אבל ההורים, המורים והתלמידים צריכים לדעת – שאנחנו מתווכחים למצוא פתרון טוב"

לסיכום אומר בנט: "אני רוצה מתווה חינוך בהיר, שמובן לכל הורה. המטרה שלנו היא שכולם ישתפו פעולה, וזה ניתן להשיג בשני אופנים: הראשון – כשכולם מבינים מה נדרש מהם, שזה לא משוואות מתמטיות מסובכות אלא מתווה פשוט לביצוע ובהיר. והשני – כשהגזרה היא כזאת שהציבור יכול לעמוד בה. אם אנחנו משביתים את ההורים מעבודה ואת הילדים מלימודים והתחושה היא של רולטה רוסית – לא עשינו בזה כלום"

רוטמן: "לא כדאי שמערכת החינוך תחזור לפעילות"

בזמן דיון של ועדת החוקה, חוק ומשפט של הכנסת, אמר ח"כ שמחה רוטמן (הציונות הדתית) כי דעתו אסור שמערכת החינוך תחזור לפעילות רגילה לאחר חופשת חג הסוכות.

בדבריו לפני הוועדה, אמר רוטמן: "בעלי העסקים והבריכות משלמים את המחיר על זה שבתי הספר מתפרעים".

כדי לצפות בסרטון זה, אנא הפעל JavaScript , ושקול לשדרג לדפדפן שתומך ב HTML5 video .

מתוך ערוץ כנסת

עוד טען ח"כ רוטמן כי יש צורך לאחד את הפיקוח הפרלמנטרי של חברי הכנסת לדיונים בוועדה אחת, ולא כמו המצב היום שהתקנות מפוזרות בין 5 ועדות, דבר שיוצר חובר אחידות ובלבול.

ועדת החוקה התכנסה היום באופן חריג, וזאת מכיוון שתקנות "התו הירוק" פגות תוקף היום (רביעי) ולכן הוועדה נדרשה להתכנס על מנת להאריך את תוקפן, נכון לעכשיו עד ה-4 לאוקטובר.

צילום: אבשלום ששוני/פלאש 90

עוד אישרה הוועדה להסיר את מקסיקו מרשימת המדינות האדומות, האסורות לטיסה ללא אישור של ועדת החריגים.