חדשות

עמית סגל: מה היה קורה אם בנט לא היה מקים ממשלה

הפרשן הפוליטי, עמית סגל, מבהיר כי בניגוד לטענות הליכוד, לא הייתה שום היתכנות להקמת ממשלת ימין, וכי אם בנט לא היה מקים ממשלה הימין היה מתרסק

עמית סגל: מה היה קורה אם בנט לא היה מקים ממשלה
צילום: Photo by Olivier Fitoussi/Flash90

הפרשן הפוליטי של חדשות 12, עמית סגל, ניתח את המהלך של הקמת ממשלת בנט-לפיד, ואמר כי בניגוד לטענות הליכוד לא הייתה שום היתכנות להקמת ממשלת ימין, וכי אם בנט לא היה מקים ממשלה, הימין היה מתרסק.

חדשות סרוגים

בשיח שניהל עם העיתונאי בן כספית בעיתון 'מעריב', אמר סגל: "אני יודע דבר אחד בוודאות; לא היה סיכוי לממשלה ימנית. אלו אגדות".

סגל הוסיף כי "אם בנט לא היה מקים את הממשלה, היינו הולכים עכשיו לבחירות חמישיות, והימין היה מתרסק כי כל הדלתא והקורונה היו עליו. וגנץ היה נכנס ללשכת ראש הממשלה ב־1 בנובמבר".

את הקמת הממשלה סגל סיכם במשפט אחד: "בסוף בנט לא ניצח את ביבי, בנט ניצח את גנץ. ולכן גנץ חמוץ כל כך".

בנט הצהרת אמונים
בנט הצהרת אמונים| צילום: השבעת האמונים של ראש הממשלה בנט, יוני 2021 (צילום: ערוץ הכנסת)

באותו עניין: אמש התייחס חבר הכנסת ווליד טאהא מרע"מ לטענות כי ממשלת בנט-לפיד תימנע מיציאה למבצע בעזה מחשש לפרישה של רע"מ מהקואליציה ופירוק הממשלה.

בראיון לתכנית 'פגוש את העיתונות' אמר טאהא: "אנחנו סולדים ממלחמות. נניח שחס ושלום ישראל תצא למלחמה עם עזה ואנחנו נצא מהקואליציה, ואז מה? הממשלה הבאה תעשה טוב לעזה?"

טאהא הוסיף כי "אנחנו רוצים להשפיע גם בעניינים של שלום ומלחמה. אנחנו רוצים שלום. אנחנו רוצים שמדינת ישראל תקדם נושאים שיאפשרו חיים".

תגובות

74
39
ממממ...
19.09.21

מה היה קורה אם לסבתא היו גלגלים? די כבר עם תאוריות הבדיעבד...

1
דודו
19.09.21

צודק אבל זה עמית סגל אז חייבים לשמוע.

2
הביביסטים
19.09.21

יעצמו את עיניהם ולא יתנו לעובדות לקלקל להם את החלומות אבל מזל שבנט נגמל מהמחלה הקשה הביביזם ולכן יש לנו ממשלה ב"ה והחמוצים ( הביביסטים) תמשיכו לקלל ולילל לא יעזור לכם דבר בנט לך בכוחך זה ותושיע את ישראל

38
ארמנד
19.09.21

גנץ חמוץ כי ככה הוא.

37
בלקה
19.09.21

אמית סגל מנסה לרצות את כולם: ימין וסמאל, מאוד חכם ומרגיש לאן רוח נושבת! בארוץ 12 אוהבים לגיד-יש להם פרשן ימין, אבל זה שקר! לא מחזיקים כאלה בארוץ הזה!!!