ועדת החוקה אישרה את תקנות התו הירוק המחריגות את בריכות השחייה הפתוחות שיעברו מתו ירוק לתו סגול.
כדי לצפות בסרטון זה, אנא הפעל JavaScript , ושקול לשדרג לדפדפן שתומך ב HTML5 video .
תוקף התקנות יהיה עד יומו הראשון של חוה"מ סוכות כדי לאפשר לממשלה להביא סט חדש של תקנות שיתייחס לדרישת הוועדה להחרגת אטרקציות ומסעדות בשטחים פתוחים.
עוד לדרישת הוועדה: בתי כנסת עם פחות מ-50 מתפללים יחויבו לשים שלט המבהיר כי אינם פועלים בתו ירוק, להגנה על המתפללים.

קריב: המציאות מחייבת מחשבה
היו"ר ח"כ גלעד קריב: "כוועדה אנחנו מסמנים בצורה ברורה את הציפייה שלנו שבשעה שישנן התכנסויות רחבות בלי הגבלת התקהלות בפארקים ובחופי הים, ראוי שתהיה הבחנה בין מקומות סגורים למקומות פתוחים. כרגע כל הקניונים פתוחים. אין הגבלת התקהלות באירועים גדולים ועל הממשלה להסתכל על כלל הדברים.
עקרון השוויון הוא שצריך להוביל בהתמודדות עם המגיפה. אנחנו כוועדה מסתכלים על כל החזית. המציאות בה אין הגבלת התקהלות וסקטור מאוד מסוים נושא על גבו את התו הירוק מחייבת מחשבה".

תמכו: היו"ר ח"כ גלעד קריב (העבודה) והח"כים איתן גינזבורג (כחול לבן), בני בגין (תקווה חדשה).
ח"כ יעקב אשר התריע בוועדת החוקה כי "בשבועיים האחרונים יש סטגנציה מדאיגה בקורונה. כמות גדולה של נדבקים שלא יורדת וממוצע של 25 נפטרים ביום – זה מפחיד כי אנחנו מתרגלים למצב הזה ונוצרת אדישות".
בנוסף לתו הירוק בבריכות שחייה בשטח פתוח שיבוטל, הממשלה אישרה: תוקף בדיקה מהירה שתבוצע בערב יום כיפור יוארך עד סוף היום שלמחרת. התקנות כפופות לאישור ועדת החוקה
מה דעתך בנושא?
0 תגובות
0 דיונים