חדשות

עמית סגל: אולי מזל שהמחבלים ברחו

פרשן חדשות 12, עמית סגל, תקף את החלטת שב"ס להחזיר למחבלים בכלא את השימוש בטלפון הציבורי ימים בודדים אחרי שהוא נשלל מהם: "אולי מזל שאלה ברחו"

עמית סגל. צילום סרוגים
| עמית סגל. צילום סרוגים צילום: (צילום: סרוגים)

פרשן חדשות 12, עמית סגל, התייחס לדיווח של עיתונאי 'הארץ' ג'וש בריינר, לפיו בשב"ס החזירו למחבלים מהחמאס והג'יהאד האיסלאמי הכלואים בישראל, את שיחות הטלפון וזאת מספר ימים בודדים בלבד לאחר ששללו זאת מהם.

סגל צירף צילום מסך של הדיווח וכתב: "לכן אני חושב: אולי מזל שאלה ברחו. בסוף ממילא בפנים חיכתה להם קייטנה ובקצה הדרך – שחרור בעסקת שבויים המונית".

כאמור, בריינר דיווח כי "בשב"ס החזירו היום לאסירי חמאס וג'יהאד איסלאמי את השימוש בטלפונים הציבוריים שהתקינו להם באגף 1 ברמון ובאגף 4 בכלא קציעות, אחרי שהפסיקו לאסירים את השימוש בהם בעקבות בריחת האסירים".

בר-לב פרי, כלא קציעות
בר-לב פרי, כלא קציעות| צילום: סיור של שר הבט"פ ונציבת שב"ס בכלא קציעות צילום: באדיבות דוברות שב"ס

באותו עניין: השר לביטחון הפנים, עמר בר-לב, הודיע על הקמת ועדת בדיקה ממשלתית בראשות שופט בדימוס, לבדיקת הכשלים שאיפשרו את אירוע הימלטות האסירים הביטחוניים מכלא "גלבוע" בליל יום שני. ההחלטה תובא כעת לאישור הממשלה.

ההחלטה על הקמת הוועדה התקבלה לאחר היוועצות עם היועץ המשפטי לממשלה, הד"ר אביחי מנדלבליט, וכן בתיאום עם ראש הממשלה נפתלי בנט. "לא נותיר אבן על אבן ללא בחינה. בליל יום שני אירע כשל חמור שיש למצות את הבדיקה לגביו" אמר בר לב. "אני סומך על ממשלת ישראל כי תאשר את המלצתי ונוכל לרדת לשורש האירועים שהובילו לתוצאה הקשה".

ועדת בדיקה ממשלתית הינה ועדה ציבורית המוקמת על-פי החלטתו של שר בממשלת ישראל, מכוח סמכותו לפי סעיף 8א לחוק הממשלה. היסטוריית השימוש בכלי זה, מלמדת כי השימוש בו נעשה במקרים בהם עלה צורך לבדוק כשלים רוחביים משמעותיים שנפלו במערכות – ועל כן החליט השר לפעול במתכונת זו.

תגובות

146
70
כסיף
10.09.21

כנראה שכח החנפן מי מתמחה בשחרור מחבלים המוני

69
יעל
10.09.21

ממשלת אפסים

1
ורדה
10.09.21

מה שייך ? ממשלה שמתפקדת שלושה חודשים קבלה ירוקה מעולה

2
ג'
10.09.21

איזו ממשלה. ב2014 היה ניסיון בריחה בדיוק בדרך הזו ולא נעשה כלום. תזכירי לי מי היה ראש ממשלה???

68
לא עמר
10.09.21

בר לב חדל אישים. היה חייב לפטר את השוויצרית. לא יאומן איך החוצפנית הזו הנציבה דה לה שמטה, עדיין מוצצת לנו משכורת עתק.

1
Dude
10.09.21

למדה מאוחנה ההומו. שסירב להתפטר גם אחרי אסון מירון וגם אחרי פרעות של ערבים לפני כמה חודשים בהם הוא הפקיר את אזרחי ישראל לידי פורעים