מתכון לסופגניות הולנדיות
החומרים
3 כוסות קמח לבן מנופה
50 גרם שמרים
חצי כוס סוכר
קורט מלח
2 כוסות חלב
50 גרם חמאה מומסת
גרידה מלימון אחד (לא חובה)
רבע כוס רום/ ברנדי
100 גרם צימוקים בהירים
שמן לטיגון
אופן ההכנה:
משרים את הצימוקים בברנדי למשך לילה.
מערבבים בקערה רחבה את הקמח והמלח,
מוסיפים את השמרים והסוכר. ויוצרים גומה.
מוסיפים את החמאה המומסת והחלב, מערבבים
ומוסיפים את הצימוקים המושרים ואת הברנדי.
ומערבבים היטב בכף עץ עד לקבלת בלילה חלקה.
משהים את הבלילה לחצי שעה, מחממים סיר עם שמן לטיגון עמוק.
בעזרת כף משומנת לוקחים כמות קטנה מהבלילה
ומחליקים אותה לתוך הסיר עם השמן. מטגנים משני הצדדים עד להזהבה,
מניחים על נייר סופג ומפזרים אבקת סוכר.
מגישים עם שמנת חמוצה/ גנאש שוקולד/ מייפל.
מה דעתך בנושא?
0 תגובות
0 דיונים