אתר הבית של המגזר הדתי
דואר אדום
זמני היום

חנוכה חובק עולם: מתכון לסופגניות הולנדיות

מאסתם בריבה השגרתית בסופגניות? שירן שלו מציעה לכם לצאת לטיול מסביב לעולם. מעכשיו עד לחנוכה מכינים בכל יום סופגניות ממדינה אחרת. מתחילים עם הולנד

חנוכה חובק עולם: מתכון לסופגניות הולנדיות
  סופגניות הולנדיות. שוות ביס (צילום: shutterstock.com)

מתכון לסופגניות הולנדיות

החומרים

3 כוסות קמח לבן מנופה

50 גרם שמרים

חצי כוס סוכר

קורט מלח

2 כוסות חלב

50 גרם חמאה מומסת

גרידה מלימון אחד (לא חובה)

רבע כוס רום/ ברנדי

100 גרם צימוקים בהירים

שמן לטיגון

אופן ההכנה:

משרים את הצימוקים בברנדי למשך לילה.

מערבבים בקערה רחבה את הקמח והמלח,

מוסיפים את השמרים והסוכר. ויוצרים גומה.

מוסיפים את החמאה המומסת והחלב, מערבבים

ומוסיפים את הצימוקים המושרים ואת הברנדי.

ומערבבים היטב בכף עץ עד לקבלת בלילה חלקה.

משהים את הבלילה לחצי שעה, מחממים סיר עם שמן לטיגון עמוק.

בעזרת כף משומנת לוקחים כמות קטנה מהבלילה

ומחליקים אותה לתוך הסיר עם השמן. מטגנים משני הצדדים עד להזהבה,

מניחים על נייר סופג ומפזרים אבקת סוכר.

מגישים עם שמנת חמוצה/ גנאש שוקולד/ מייפל.

מצאת טעות בכתבה? התוכן בכתבה מפר זכויות יוצרים שבבעלותך? נתקלת בפרסומת לא ראויה? דווח/י לנו
תגובה חדשה * אין לשלוח תגובות הכוללות מידע אסור, לרבות דברי הסתה, דיבה ולשון הרע. נפגעת מתגובה? דווח לנו