ראש הממשלה נפתלי בנט התייחס הבוקר (ראשון) לביקורת הנרחבת כלפי הצבא על מותו של בראל חדריה שמואלי, והבהיר פעם נוספת כי הוא מגבה לחלוטין את חיילי צה"ל. עוד קרא שלא להשתמש באירוע למטרות פוליטיות.

"אני רוצה לשלוח מכאן מסר ברור ללובשי המדים ולאזרחי ישראל כולם: אני מגבה את מפקדי צה"ל וחייליו באופן מוחלט" אמר בנט בפתח ישיבת הממשלה. "צה"ל שומר עלינו כל ימות השנה, תפקידנו הוא לשמור על צה"ל".

"כמי שמכיר את שדה קרב ופיקד על חיילים, וכמי שאיבד את הטוב שבחבריו, אני יודע שכשמקבלים החלטות באירועים מבצעיים – יש גם שגיאות, ולפעמים הן כואבות וקשות" הוסיף. "ככה זה כשנלחמים באויב, וצריך לגבות את החיילים והמפקדים, במיוחד כשיש שגיאות".
בסיכום דבריו ראש הממשלה הזהיר: "יש מי שמנסים להשתמש בצה"ל ככלי שרת לקידום מטרות פוליטיות ציניות. זה פוגע בכושר העמידה שלנו וזה דבר לא ראוי. תפסיקו את זה. קרבות רבים עוד לפנינו, לצערי, ועל צה"ל צריך לשמור, כדי שישמור על כולנו".
ח"כ שלמה קרעי (הליכוד) אמר בתגובה לדברים: "תקשיבו מנהיגי סרק שכמותכם.צה"ל הוא שלנו, חיילי צה"ל הם חלק מאיתנו. אנחנו אלו שמגבים את לוחמי צה"ל ומפקדיהם ודורשים לאפשר להם להילחם באוייב כמו באוייב. אתם מגבים רפיסות ופחדנות. הביקורת שלנו מחוייבת המציאות כדי להגן עליהם מול העיוורון, ההתעלמות וההפקרה שלכם. תנו לצה"ל לנצח!!".
תגובות
בובבנט שחכתה את שדה הקרב ששחכתה את יהדותך שכחתה את מורשת ישראל כולך עבאס וטיבי שמחזיקים לך את הכסא עם ישראל בסכנה הן מהקרונה והן מאויבים מפנים ומבחוץ נכשלתה קום ולך ותציל בכך את אזרחי ישראל
לא יהודי,אימא שלו שפחה כנענית ארורה,היא גדלה בבית יהודי יתומה וכולם חשבו שהיא התגירה,אבל השפחה לא התגירה ונישארה כנענית גם מי שהמליטה הגיבנט וכל העבדים כנענים ארורים,
שיבטיח לשנות את הוראות הפתיחה באש ואז נפסיק שיבטיח לשנות את הוראות הפתיחה באש ואז נפסיק
צבי יהודה, נכון מאוד אתה וחבר מרעיך כהנא ואורבך משתמשים בצהל למטרות פוליטיות של החזקת הקואליציה ההזויה שלכם, במקום לשחרר את ידי החיילים כדי לאפשר להם להגן על העם היושב בציון ,והכי חשוב להגן על עצמם מידי מבקשי נפשם
שמות רשעים ירקבו, ארורים הוא וכל החלאות שאיתו שנה הכי גרועה של אסונות על ראשם ועל משפחותהם,גויים ארורים,