ראש הממשלה נפתלי בנט התייחס הבוקר (ראשון) לביקורת הנרחבת כלפי הצבא על מותו של בראל חדריה שמואלי, והבהיר פעם נוספת כי הוא מגבה לחלוטין את חיילי צה"ל. עוד קרא שלא להשתמש באירוע למטרות פוליטיות.

כדי לצפות בסרטון זה, אנא הפעל JavaScript , ושקול לשדרג לדפדפן שתומך ב HTML5 video .

פגישת בנט-ביידן, ארכיון (צילום: איתי בית-און, לע"מ)

"אני רוצה לשלוח מכאן מסר ברור ללובשי המדים ולאזרחי ישראל כולם: אני מגבה את מפקדי צה"ל וחייליו באופן מוחלט" אמר בנט בפתח ישיבת הממשלה. "צה"ל שומר עלינו כל ימות השנה, תפקידנו הוא לשמור על צה"ל".

"כמי שמכיר את שדה קרב ופיקד על חיילים, וכמי שאיבד את הטוב שבחבריו, אני יודע שכשמקבלים החלטות באירועים מבצעיים – יש גם שגיאות, ולפעמים הן כואבות וקשות" הוסיף. "ככה זה כשנלחמים באויב, וצריך לגבות את החיילים והמפקדים, במיוחד כשיש שגיאות".

בסיכום דבריו ראש הממשלה הזהיר: "יש מי שמנסים להשתמש בצה"ל ככלי שרת לקידום מטרות פוליטיות ציניות. זה פוגע בכושר העמידה שלנו וזה דבר לא ראוי. תפסיקו את זה. קרבות רבים עוד לפנינו, לצערי, ועל צה"ל צריך לשמור, כדי שישמור על כולנו".

ח"כ שלמה קרעי (הליכוד) אמר בתגובה לדברים: "תקשיבו מנהיגי סרק שכמותכם.צה"ל הוא שלנו, חיילי צה"ל הם חלק מאיתנו. אנחנו אלו שמגבים את לוחמי צה"ל ומפקדיהם ודורשים לאפשר להם להילחם באוייב כמו באוייב. אתם מגבים רפיסות ופחדנות. הביקורת שלנו מחוייבת המציאות כדי להגן עליהם מול העיוורון, ההתעלמות וההפקרה שלכם. תנו לצה"ל לנצח!!".