מבזקים
סרוגים

מקלב על הפאנג'ויה: הם ידביקו את כל המדינה

ח"כ מקלב תקף בנאומו את נסיעתו של פרוייקטור הקורונה לאומן, במקום לאכוף ולבדוק את מה שקורה במסיבת הפאנג'ויה באילת. "יהודים מתפללים מוצאים אותם מדעתם", מחה

כ"ח אלול התשפ"א
מקלב על הפאנג'ויה: הם ידביקו את כל המדינה
מקלב על הפאנג'ויה: הם ידביקו את כל המדינה צילום: (צילום: הדס פרוש\פלאש90)

"למה המשטרה נערכת? לפיגועים ח"ו ולאכיפת תפילות בבתי הכנסיות – זו בושה וכלימה", כך תקף ח"כ מקלב בנאומו על נסיעתו של פרוייקטור הקורונה לאומן.

פסטיבל שכול כולו הדבקה המונית

"אנחנו לקראת הימים הנוראים והתפילות הוא מרכיב מרכזי. הציבור החרדי עושה מאמצים רבים למנוע את ההדבקות בין בתפילות בקפסולות בין בריחוק, אנחנו שומעים לגדולי התורה וההלכה בנושא הזה.  אבל בשעה זו עשרות אלפים יורדים לאילת למסיבת הדבקה המונית, לפסטיבל שכול כולו הדבקה המונית. – כל אלה שיחזרו מאילת לא יצטרכו שום בידוד שום דבר חוזרים לכל הארץ מסתובבים ומדבקים את כל המדינה", אמר בתוקף.

מניין חצרות (צילום: גרשון אלינסון\פלאש90)

"אבל באומן יש הגבלות, אומן זה לא עשרות אלפים במסיבת הדבקה. – הבעיה של מדינת ישראל זה אומן, לא היה להם בעיה באלפים שנסעו לטורקיה, ליוון תראו מה קורה בנתב"ג, לא אילת מדאיג אותם. יהודים מתפללים מוצאים אותם מדעתם".

"שואלים את שר הבריאות, הוא אומר 'לא נחה דעתי מאילת'. איפה האכיפה שם איפה?".

הורביץ (צילום: תומר נויברג)

"מה אתם רוצים מאומן, איזה מסירות של פרוייקטור הקרונה, הוא נוסע לאומן לפקח על מה שקורה שם, אבל שיש כאן מתחת לפנס לא עושים כלום, הם ידביקו את כל המדינה. תשאלו את תושבי אילת עשרות אלפים מגעים להדביק אותם. קופצים ממסיבה למסיבה מבריכה לבריכה עשרים וחמש אלף סטודנטים. איפה שר הבריאות הפרוייקטר שיטילו אכיפה".

וחתם, "תראו איך המשטרה נערכת זו שערוריה, למה המשטרה נערכת? לפיגועים ח"ו ואיך התפילות בבתי הכנסיות. זו בושה וחלימה שיש דבר כזה. איפה התקשורת נעלמת".

אומן אורי מקלב אילת