לאחר שחזר אתמול (רביעי) מחופשה באי לאנאי שבהוואי, יו"ר האופוזיציה בנימין נתניהו הגיע לקראת ההצבעה ודיוני התקציב וחוק ההסדרים ויישב ביציע המבודדים.
מליאת הכנסת התכנסה היום (חמישי) להצביע על תקציב המדינה וחוק ההסדרים בקריאה ראשונה. הדיונים צפויים להימשך שעות ארוכות וההערכה בקרב המפלגות היא שההצבעות יימשכו אל תוך הלילה. החוק הראשון של התקציב עבר. מליאת הכנסת אישרה בקריאה ראשונה את הצעת חוק מסגרות תקציב המדינה ברוב של 59-53.
"אנחנו לא הולכים להחזיר את השלטון לביבי ודרעי"
במהלך הלילה ניסו ראשי הקואליציה לפרק את המוקשים האחרונים שנותרו, אך נראה שהקמת רשות הרגולציה – אחת מהבטחות הבחירות של סגן השר אביר קארה – צפויה לעורר לא מעט בעיות לקואליציה. ההערכה היא שהדיונים בנושא יימשכו עד הרגע האחרון והצדדים יגיעו להסכמות כלליות.
לקראת הדיונים התכנסו בחדרה של יו"ר הקואליציה חברת הכנסת עידית סילמן בכנסת הצדדים כדי לפתור את נושא הרגולציה. בפגישה נכחו: מזכיר הממשלה שלום שלמה, סילמן, רם שפע, מוסי רז, מיכל רוזין.

בנושא העלאת גיל הפרישה לנשים והרפורמה בחקלאות יש התקדמות משמעותית וככל הנראה הצדדים יגיעו להסכמה סמוך למועד ההצבעה.

נושא הרגולציה אינו נתון רק במחלוקת קואליציונית, אלא הפך למעין קרב פנימי של ימין מול שמאל. בסיעות השמאל – בראשות מפלגת מרצ – לא מוכנים לשום פשרה בנושא. מנגד סגן השר אביר קארה (ימינה) לא מוכן לשמוע לגבי הורדת הנושא מסדר היום. אמש פרסמה הנהלת מרצ הודעה התומכת בכל עמדה של חברי המפלגה לקראת ההצבעה.
תגובות
נתניהו מי???? מי זה נתניהו????
אתם אתם עיתונות צהובה ורדודה ,אתם המראה של הציבור הדתי לאומי ,אלו הפירות של אורות הצביעות של הרב קוק. מתי תתפכחו?
כיאה לפרסונה נון גרטה האיש מורחק ומבודד אחרי מסיבות קרחנה בבירת הגייז העולמית סן פרנסיצקו וקינוח בהוואי איזה חיים קשים בגמלאות אוי
מצוין.המלך הקבצן שלנו חזר מהמיליארדר . אפשר להתחיל לצעוק 'היידה ביבי'.