רגע לקראת חזרה למערכת החינוך, נראה שלנוער הסרוג יש דעות מוצקות משלו על כל המתרחש בהיבט של דת ומדינה. ארגון 'חותם' ומכון 'מדגם' בראשות מנו גבע, ערכו סקר וגילו כי רוב הצעירים מתנגדים להתנהלות המדינה בכל הקשור לנושאי דת ומדינה.

נושאים כגון רפורמת הכשרות, הצהרת הכוונות של השר מתן כהנא לפגוע בגיור הממלכתי, אמירות של שרת התחבורה מירב מיכאלי בקשר להפעלת תחבורה ציבורית בשבת, והעברת תקציבי עתק לגופים הרפורמים, מביאים את בני הנוער לגבש עמדות מפתיעות בנושאים אלו.

כך למשל, 54% מהצעירים הסרוגים רוצים כי השבת במרחב הציבורי תישמר, בעוד רק 4% חושבים כי זה לא חשוב.

באשר לנישואים וגירושין על פי ההלכה: 57.7% מהצעירים רוצים כי הנושא הזה יתנהל על פי ההלכה ותחת הרבנות הראשית, בעוד שרק 6.2% אומרים שזה לא חשוב. לגבי הבטחה שנישואים וגירושין במדינת ישראל יתקיימו ע"פ ההלכה ובאחריות הרבנות הראשית, 76.4% ראו בכך חשיבות וחשיבות מרובה, לעומת 10.8% שלא ראו בכך חשיבות. באשר לנישואים וגירושין על פי ההלכה.

כדי לצפות בסרטון זה, אנא הפעל JavaScript , ושקול לשדרג לדפדפן שתומך ב HTML5 video .

הרב אבינר על בג"ץ הגיור. ארכיון

הצעירים נשאלו האם ברצונם לתרום לחיזוק הזהות היהודית של מדינת ישראל. רק 2.5% לא בעניין כאשר 49.4% מהם מעוניינים.

בנוסף, אחר פסיקת בג"צ בעניין, באשר לגיור הרפורמי וחוק השבות המעניק אזרחות ישראלית, יש רוב מוחלט כנגד ההחלטה כאשר 74.7% מתנגדים להחלטה ורק 1.7% תומכים.

בארגון חותם אומרים כי "הגיע העת שגם ההנהגה תיקח ברצינות את דעותיהם של הדור הצעיר. הסקר הוא הוכחה כי גם לנוער יש דעות מוצקות באשר לזהותה היהודית של המדינה. אפשר להתגאות בדור הבא שינהיג את המדינה שבא עם סל ערכים שלעיתים, מפנים טוב יותר מאשר מנהיגי המדינה של ימינו אנו".