בית המשפט העליון דחה הבוקר (חמישי) את הערעור נגד שחרורו למעצר בית של רומן זדורוב, המרצה עונש מאסר בחשד לרצח הילדה תאיר ראדה. כעת, אמה של תאיר ז"ל, אילנה ראדה, מתייחסת ראשונה להחלטה ואומרת כי היו צריכים להשאיר את זדורוב בכלא.

כאמור, זדורוב שוחרר למעצר בית אחרי שבית המשפט הורה על פתיחת משפט חוזר אחרי שעלו סימני שאלה בכל הנוגע להרשעתו. זדורוב ישב בכלא 15 שנים רצופות, וכעת הוא ישוחרר למעצר בית תחת מגבלות.

בראיון ל'כאן 11', אמרה אילנה ראדה כי "מן הראוי היה להשאיר את זדורוב בבית הכלא. זו הישורת האחרונה". ראדה אף שיגרה איום לעבר הפרקליטות ואמרה: "אם לא יהיה משפט צודק, אשבור את הכלים ואחשוף את כל מה שאני יודעת. אני פוחדת מלא לדעת את האמת".

כאמור, 15 שנים אחרי שהורשע ברצח הילדה, תאיר ראדה, בית המשפט העליון הכריע: רומן זדורוב ישתחרר למעצר בית בתנאים מגבילים. שופט העליון אלכס שטיין דחה את ערעור הפרקליטות על שחרורו, והורה להוציא את החלטת בית המשפט המחוזי לפועל.

בית המשפט המחוזי בנצרת שיחרר בשבוע שעבר את זדורוב למעצר בית באיזוק אלקטרוני. השחרור התעכב כדי לאפשר לפרקליטות לערער לבית המשפט העליון על ההחלטה, שכאמור דחה את הערעור.

כדי לצפות בסרטון זה, אנא הפעל JavaScript , ושקול לשדרג לדפדפן שתומך ב HTML5 video .

משפטנים על פרשת רצח תאיר ראדה. ארכיון

זדורוב יושב בכלא ב-15 השנים האחרונות, והוא הורשע בשלוש ערכאות שונות ברצח תאיר ראדה. לפני כשלושה חודשים פסק בית המשפט העליון על משפט חוזר בעניינו, וכעת הכריע בית המשפט העליון, כי עד לתחילת המשפט יכול זדורוב לחזור לביתו, בתנאים מגבילים עם איזוק אלקטרוני ותוך הפקדת ערבות בסכום גבוה.