פעילים בליכוד ביקרו היום את דברי שר הביטחון גנץ בתדרוך לשגרירים זרים, בה אמר בין היתר כי ישראל פועלת לחיזוק הרש"פ.

אביחי בוארון, יו"ר פורום ציון וירושלים בליכוד, אמר כי: "במקום לשמור על התושבים ביהודה ושומרון ועל ההתיישבות הישראלית, במקום לחזק את חיילי צה"ל, ממשלת ישראל ושר הביטחון בוחרים לחזק את הרשות הפלסטינית ולאשר להם תוכניות בניה ואלפי יחידות דיור. בעשור האחרון הרשות הפלסטינית משתלטת באגרסיביות על השטחים הפתוחים ביהודה ושומרון במטרה ברורה לחנוק את הכבישים והישובים הישראליים ביו"ש, לסכן את הישראלים ולהפוך את חייהם לסיוט – הכול כדי שהישראלים יברחו מיהודה ושומרון".

"במקום לפעול ביד קשה אל מול הפצצה המתקתקת הזו שר הביטחון וראש הממשלה בנט נותנים יד ותומכים דה פאקטו במעשים ובדיבורים במהלך שמסכן ביטחונית ואסטרטגית מאות אלפי אזרחים, ופוגע בעתיד הישוב היהודי ביו"ש", טען בוארון.

כזכור, היום קיים בני גנץ קיים היום תדרוך עם למעלה מ-60 שגרירים זרים בנושא המצב הביטחוני וטען כי ישראל פועלת לחזק את הרשות הפלסטינית ביהודה ושומרון, וגם כי המצב בעזה יכול להשתפר אם חמאס יגיע עם ישראל להסדרה.

"הרשות הפלסטינית והנהגתה הם הגורם המייצג של הפלסטינים באזור, ואנחנו פועלים לחיזוק הרשות הפלסטינית ביהודה ושומרון: אנחנו מאשרים בנייה, הרחבנו את היתרי התעסוקה ובטווח הרחוק אנחנו צריכים לקדם פרויקטים תשתיתיים משמעותיים לטובת האזור", אמר גנץ.