חדשות בעולם

נחטף מטוס אוקראיני מאפגניסטן והועבר לאיראן

חשד לחטיפת מטוס נוסעים מאפגניסטאן: מטוס מסוג Ukrainian Airlines שעצר לתדלק בשדה בתעופה 'משחד', נחטף ככל הנראה והועבר לאיראן

נחטף מטוס אוקראיני מאפגניסטן והועבר לאיראן
צילום: מטוס מדגם Ukrainian Airlines (צילום: שאטרסטוק)

באתר אלג'יריה דווח כי סגן שר החוץ של אוקראינה הודיע ​​על חטיפת מטוס אוקראיני מאפגניסטן. לדבריו, מטוס זה היה במשימת העברת כוחות ופליטים מאפגניסטן.

מתי ברנהרט

ממשלת אוקראינה אישרה בהודעה רשמית את חטיפת המטוס משדה התעופה בקבול על ידי אלמונים ביום ראשון. למטוס החטוף נמנעה הכניסה לאיראן. דובר ארגון התעופה הלאומי: "אתמול הגיע מטוס של 'אוקראינס איירליינס' לשדה התעופה 'משחד' לצורך תדלוק, ולאחר התדלוק המשיך בטיסתו לקייב שבאוקראינה".

נשיא אוקראינה (שאטרסטוק)

והוסיף: "נושא החטיפה נשלל, אך בהקשר זה עלינו לתאם עם רשויות האבטחה של רשות התעופה האזרחית והרשויות העליונות על מנת שניתן יהיה לספק מידע סופי. מידע נוסף יפורסם בקרוב".

אוקראינה – מכחישים

למרות זאת, שעות ספורות לאחר הדיווח והאישור, באוקראינה מכחישים את החטיפה. דובר משרד החוץ האוקראיני, אולג ניקולנקו, הכחיש כי מטוס אוקראיני נחטף מאפגניסטן והוטס לאיראן.

נחטף לאיראן? שדה התעופה בטהרן (שאטרסטוק)

גם דובר משרד החוץ ודובר ארגון התעופה האזרחית הכחישו את הידיעה הזו.

תגובות