מתכונים טבעוניים הם לגמרי הטרנד החם הבא. במיוחד לסוף השבוע שעוד רגע כאן, קבלו מתכון קל להכנה: מוקפץ טופו תאילנדי טעים ומפנק.

מרכיבים להכנת מוקפץ טופו:

  • חלבון: קוביית טופו (נמכרת בכל סופר, ארוז באזור המזונות הבריאים)
  • פחמימה: חציל בלאדי
  • בצל יבש בינוני
  • שומן: 1/2 כוס קשיו טבעי
  • 2 שיני שום
  • כפית שטוחה פלפל צ'ילי גרוס
  • 1/2 כפית מלח הימאליה
  • כפית מייפל טבעי
  • כפית סויה
(צילום: שירן כהן שי)

אופן ההכנה:

  • חממו שתי כפות שמן זית איכותי במחבת, קצצו את הבצל והוסיפו למחבת, עד לשקיפות הבצל.
  • קלפו את החציל וחתכו אותו לקוביות בגודל 1*1 ס"מ, המשיכו לבשל כ 7-8 דקות, עד לריכוך החציל (מומלץ לכסות את המחבת כדי לזרז את התהליך).
  • קצצו את השום והוסיפו אותו.
  • הוסיפו את הטופו, צ'ילי, מייפל, מלח וקשיו.
  • ערבבו בעדינות עם כף עץ עד להתמזגות כל התבלינים.

טיפ להגשה:

קצצו פטרוזיליה וכוסברה, פזרו מעל והגישו במחבת את התבשיל.


המתכון באדיבות: מורן שטרום נטורופתית מוסמכת