הילדים חוזרים ללימודים וזה הזמן לצייד אותם בכריכים הנכונים לכל אחד ואחת על ספסל הלימודים. לא תצטרכו לתהות מה להכין בבוקר או לנסות לעמוד בפיתוי הבנאלי והידוע, שמשלב גבינה או ממרח שוקולד, אלא כריכים פשוטים וקלים להכנה שיענו על הצורך של כל אחד ואחת מאיתנו.

מתכון לארוחת בוקר שתגביר תחושת שובע-

מרכיבים לכריך אחד:

3 תחתיות ארטישוק (סנפרוסט מופשר או משומר מצנצנת זכוכית)
7 חצאי אגוזי מלך
ג'ינג'ר טרי (בגודל 1*1 ס"מ)
1/3 פלפל צ'ילי
50 CC מיץ  מתפוז סחוט טרי (1/3 כוס חד פעמית)/ תפוז בינוני סחוט
כפית מלח
3/4 כוס שמן אגוזים או חמניות בכבישה קרה

(צילום: יח"צ)

אופן ההכנה:

  1. טחנו בבלנדר או במעבד מזון את כל המרכיבים עד לקבלת מרקם חלק.
  2. הוסיפו כממרח לפיתת כוסמין או שיפון.

טיפ לסופר כריך:

הוסיפו לצד הכריך פלפל צהוב חתוך, הוא מכיל כמעט כמות כפולה של סיבים תזונתיים טבעיים, בהשוואה לפלפלים האחרים וכך תורם לתחושת שובע לאורך זמן.

אז מה יוצא לכם מזה?

כמות מכובדת של ויטמיני B, הכל כך חשובים. כמות גבוה של מינרל המגנזיום שחיוני בין היתר לפעילות שרירית ויציאות תקינות. קפסאיצין, שאת הסגולות שלא הזכרנו מעלה ושיפור בזרימת הדם בגוף.

ארוחת בוקר לילדים עם בטן רגישה-

מרכיבים לארוחה אחת:

3 כפות שיבולת שועל (קוואקר, טחון או מלא)
1/2 כוס מים
1/2 כוס חלב
חצי כפית דבש
2 שקדים
4 חצאי אגוזי מלך
1 כפית שומשום
קורט קינמון 

(צילום: יח"צ)

אופן ההכנה:

  1. בשלו או חממו במיקרוגל את שיבולת השועל עם המים והחלב עד לנקודת רתיחה ולא יותר (על מנת שלא תהיה פגיעה בוויטמיני B  ושלא תישרף) והורידו מהאש.
  2. הכניסו לשקית סנדוויץ׳ את השקדים ואגוזי המלך ושברו על ידי הפעלת כוח עם תחתית של כוס.
  3. מזגו את שיבולת השועל לכלי עם אטימה שניתן לשאת ללימודים והוסיפו לתוכו את  השומשום המלא, הקינמון, שברי השקדים, האגוזים והדבש.

אז מה יוצא לכם מזה?

ארוחה שתרגיעה את הבטן. לא מעט ילדים וסטודנטים נמצאים בלחץ במסגרת הלימודים ומגיבים לכך בעצירות או שלשול. ארוחת הבוקר הזאת תספק לגוף שפע של ויטמיני B, החיוניים לאנרגיה זמינה ולתחושת רוגע ושלווה.

אם זה לא מספיק, הקינמון יגביר את המתקת הדבש וידאג בעצמו שרמות הסוכר החופשי בדם יהיו מאוזנות.

מתכון לכריך לילדים סוכרתיים-

מרכיבים לכריך אחד:

200 גרם אגוזי פקאן טבעיים
כפית שמן זרעי ענבים
1/2 כפית מייפל טבעי
1/2 כפית תמצית וניל איכותית
קורט מלח

 

אופן ההכנה:

  1. הכניסו למעבד מזון או לבלנדר את כל המרכיבים וטחנו עד לקבלת מרקם אחיד, חלק ויפיפה.
  2. העבירו לצנצנת אטומה ושמרו במקרר עד 5 ימים.
(צילום: יח"צ)

אז מה יוצא לכם מזה?

לאגוזי הפקאן יש את תכולת הסיבים הגבוהה ביותר (יחד עם הפיסטוק), העומדת על 5 גרם סיבים ל50 גרם פקאן. אלו עוזרים לשמור על רמות סוכר מאוזנות לאורך שעות הלימודים.

בנוסף שומן הפקאן הינו רב בלתי רווי וכך מסייע לרמות כולסטרול תקינות ותחושת שובע ארוכה.

(צילום: יח"צ)

המתכונים באדיבות: מורן שטרום, נטורופתית מוסמכת