בסוף השבוע האחרון חשף כתב 'מעריב' יוחאי עופר כי באכ"א מתגבשות המלצות שנועדו להגביר את שילוב הנשים בצה"ל. לפי הפרסום, ההמלצות כוללות הגברת מסלולי קצונה מעורבים לנשים ולגברים.

הבוקר (ב') מצוטט ב'מעריב', הרב יצחק בר חיים, מרבני עמותת הנחל החרדי, כי ״אם אכן ההמלצות שמתגבשות על ידי אכ״א יאומצו הדבר ימנע מחרדים להמשיך לקצונה ולתפקידי פיקוד".

"חיילי הנח״ל החרדי וחיילי שח״ר נרתעים גם כיום מלהמשיך לקצונה, בגלל החשש שלהם מהשתתפות בקורסים שונים שאינם תואמים את אורח חייהם. ההמלצות הללו, באם יאומצו, יהפכו את הרתיעה שלהם למוצדקת.

מצטרפים לדף הפייסבוק של סרוגים ונשארים מעודכנים כל הזמן

במצב כזה, בידינו – כרבני עמותת הנח״ל החרדי, המלווים את החיילים החרדים בלבטיהם – לא יוותר אלא להצדיק את הבחירה שלהם שלא להמשיך לקצונה״ מוסיף הרב בר חיים.

עמותת הנח״ל הייתה שותפה להקמתו של הנח״ל ורבני העמותה מלווים את מתגייסי הנח״ל החרדי במהלך שירותם, מרגע הקמת הנח״ל ועד להיום.

הרב בר חיים מציין עוד כי ״בתקופה רגישה כל כך בה כולם מדברים על שילוב חרדים בצה״ל אנחנו מצפים שכל צעד הנוגע לחרדים יישקל בכובד ראש, תוך שיתוף מלא עמנו, כמי שמלווים את החיילים החרדים מרגע כניסתם לצה״ל. המלצות אלה באם יאומצו בלא הרגישות הראויה יפגעו בשילוב החרדים בצה״ל״.