בעקבות העליה בתחלואה

המלצות משרד הבריאות: הרחבת התו הירוק מגיל 3

במשרד הבריאות המליצו להרחיב את התו הירוק כך שיחול על כל המשק מגיל 3, וכן להגביל התקהלויות לעד 100 איש בשטח פתוח ו-50 איש במקום סגור. הקבינט יתכנס מחר לדיון בנושא

המלצות משרד הבריאות: הרחבת התו הירוק מגיל 3
צילום: (צילום: דוד כהן\פלאש 90)

בתום הדיון של ראש הממשלה וראשי מערכת הבריאות ומשרד האוצר שנערך הערב (שלישי) נקבעו מספר המלצות להגבלות נוספות, במטרה להיאבק בהתפשטות התחלואה בארץ. קבינט הקורונה יתכנס מחר כדי לדון בהמלצות ולאשר אותם.

במשרד הבריאות המליצו להרחיב את התו הירוק כך שיחול על רובם המוחלט של ענפי המשק, המוסדות הציבוריים והפרטיים, ובהם, בין השאר: בריכות שחייה, חדרי כושר, מוסדות אקדמיים, כל אירועי התרבות והספורט, כנסים ותערוכות, מוזיאונים, ספריות, מסעדות ובתי מלון, ועוד. בנוסף, באירועים בבתים פרטיים ודומיהם (שבהם לא חל תו ירוק) תיקבע מגבלת התקהלות של עד 50 אנשים במקום סגור ועד 100 איש במקום פתוח.

לפי הצעת המשרד, התו הירוק יוחל החל מגיל 3, ותשלום עבור הבדיקות יתבצע על פי המתווה הבא: גילאי 0-3 יהיו פטורים מתו ירוק, גילאי 3-12 יקבלו בדיקות במימון המדינה, ומגיל 12 ומעלה הבדיקות יהיו במימון פרטי לכל מי שאינו מחוסן מבחירה.

שרון אלרעי פרייס וידאו 2
שרון אלרעי פרייס וידאו 2| צילום: (צילום: ערוץ הכנסת)

עוד הומלץ לערוך בדיקות המוניות בכל הארץ, במטרה לזהות חולים מאומתים ולהוציאם לבידוד כדי לקטוע את שרשרת ההדבקה. בימים הקרובים תתרחב באופן משמעותי פריסת מתחמי הבדיקות המהירות, על מנת שיהיו נגישות בכמות גדולה לכל אזרחי ישראל.

מועד כניסתו לתוקף של התו הירוק המורחב ייקבע מחר, בהתאם להיערכות להשלמת הקמתו של מערך הבדיקות המהירות נכון לרגע זה, פרוסות כבר 150 עמדות והכוונה היא לפחות להכפילן).

תגובות

2
1
אחד העם
10.08.21

שום דבר כמו בדור המבול מה שהשחית כל בשר את דרכו על הארץ[לעיין ברשי למה הכוונה]הביא לא עלינו למבול ,כך בדיוק המצב היום ,חזל אמרו מבול של מים אינו מביא אבל מביא מבול של אש, כדאי להתבונן על השריפות שפורצות חדשות לבקרים גם בארצנו וגם ובעיקר ביוון ערש התרבות היוונית אותה רוצים להביא לכאן, רבותי שום דבר לא יעזור כל עוד נלחמים בשבת מקור הברכה, בקדושת המשפחה ,בכשרות שממשלה זו בהנהגת כהנא רוצה להרוס ולתת הכשר לעטלפים שפנים וחזירים ,מצעדי גאווה ארורים, כל עוד זה יימשך אסונות טבע יתפרצו ללא הפסקה ותבוא אנדרלמוסיה לעולם ,על מה חרי האף הגדול הזה?על עוזבם את תורתי .אחים יקרים ,חוסו ,קחו אחריות, חיזרו למקורות ,הלוואי אותי עזבו ואת תורתי שמרו שהמאור שבה מחזירם למוטב

1
הבעיה היא נתניהו שעבר על כל דיבר מעשרת ה
11.08.21

הקבה סילק את נתניהו והביא אסונות על עבדיו