חדשות חרדים

ברוך דיין האמת: רב העיר טבריה נפטר בגיל 86

הרב אברהם דב אוירבך, "רבה של טבריה" שכיהן כאב בית הדין בעיר, הלך הבוקר לעולמו בגיל 86. בשבועות האחרונים הוא אושפז בבית החולים כשהוא מורדם ומונשם, זאת לאחר שסבל מדלקת ריאות

ברוך דיין האמת: רב העיר טבריה נפטר בגיל 86
צילום: (צילום מסך)

אבל בטבריה: הרב אברהם דב אוירבך, שכיהן כאב בית הדין של טבריה, הלך הבוקר (שני) לעולמו בגיל 86. מותו של הרב אוירבך נקבע לאחר שסבל בתקופה האחרונה מדלקת ריאות חמורה ואושפז כשהוא מורדם ומונשם.

הרב הראשי לישראל, דוד לאו, ספד את מותו ואמר כי "קיבלתי בצער רב את הבשורה הקשה על פטירתו של גאב"ד טבריה ומגדלור רוחני לכל אזור הצפון, הגאון הגדול רבי אברהם דב אויערבך זצ"ל. גאונותו ופקחותו בכל מכמני התורה כדין וכרב בישראל נודעו למרחוק ועליו נאמר 'חבל על דאבדין ולא משתכחין'".

חדשות סרוגים

הרב אברהם דב אוירבך נולד בשנת 1935 בירושלים, והיה בנו של הרב שלמה זלמן אוירבך. הוא זכה לכינוי "רבה של טבריה" בזכות כהונתו הארוכה כאב בית הדין המקומי, כשבמהלך חייב קידם רבות את חיי הדת בעיר.

בשנים האחרונות, מצבו הבריאותי של הרב אוירבך הידרדר וידע עליות ומורדות, עד שאושפז בתשעה באב בבית החולים בטבריה, שם נאלצו הרופאים להרדימו ולהנשימו. למרות מאמצי החייאה מרובים, הבוקר נקבע מותו.

סרוגים premium

המהדורה המובחרת!

הניתוחים, הפרשנויות והסיפורים החמים, מוגשים בצורה מעמיקה וממוקדת ישר למייל

הטבת השקה מיוחדת:

במקום 39 בחודש עכשיו ב 0

תגובות

3
3
אלי
09.08.21

חבל על דאבין ואין משתכחין.. גדול דור ברמה של הרב קנייבסקי.. זכיתי להיות במחציתו בשנים האחרונות עצוב.. ירידת הדורות/הציבור הדתי לאומי לא מספיק מבין אייזה גדול דור איבדנו היום..

2
שפוי עדיין
10.08.21

כל הכבוד כן ככה צריך לכתוב קצר ולא מעניין היות והמנוח לא היה ציוני צריך להעניש... ממש פתיחות וקבלת השונה

1
תושב טבריה
13.08.21

אדם צדיק וירא שמיים, רב חסד ואמת. אני תושב טבריה אמנם לא הכרתי את הרב באופן אישי, אבל אני כמו שאר תושבי טבריה כואבים את לכתו של אדם יקר וצדיק גדול, לכתו הוא אבדה גדולה לעולם התורה בכלל ולטבריה בפרט, יהי זכרו ברוך.