חבר הכנסת אלי כהן קרא לבני גנץ להקים עם הליכוד ממשלה בראיון בערוץ הכנסת.

"אני אומר לבני גנץ אל תחשוש מהתקשורת" אמר כהן, "נכון להקים ממשלה שיש לה תמיכה ציבורית רחבה, לא כמו היום". כשנשאל האם הם יתנו לו להיות ראש ממשלה, ענה אלי כהן "אני חושב שכן".

האמירה של חבר הכנסת מהליכוד מגיעה לאחר שמוקדם יותר היום אמר שר הביטחון בני גנץ בראיון לאולפן YNET כי הוא לא שולל הצבעת אי אמון קונסטרוקטיבי להפלת הממשלה הנוכחית בעתיד, על מנת להפוך את עצמו לראש הממשלה.

גנץ: אשקול את צעדיי

"מבחינתי מה שישראל צריכה זו ממשלה שפויה, מתפקדת, קשובה לאזרחים, צופה פני העתיד ולא כל היום נאבקת", אמר גנץ. "כל עוד אני יכול להבטיח שזה מה שקורה בבית, כל עוד שאוכל להבטיח שכחול לבן, שהיא באמת קו האמצע בממשלה, כל עוד זה יוכל להסתייע – אשמח שהממשלה תוכל להתקיים".

"ביום שלא", אמר שר הביטחון, "אשקול את צעדיי. אני שואף להיות ראש הממשלה במדינת ישראל כי אני חושב שיש לי מה להציע לחברה בישראל. כרגע בנט ראש הממשלה, אני חושב שהוא מתפקד היטב. אני עושה הכול כדי שהממשלה תתפקד בצורה טובה, אני תורם את חלקי. בעניין הזה אני מגייס את חבריי לפעילות הממשלה".