חדשות

"אדוני ראש הממשלה, אנחנו מאבדים את הגליל"

אחרי עוד אירוע פרוטקשן בו נשרפו בתי עסק בחצור הגלילית, כותב ראש המועצה שמעון סויסה לראש הממשלה: "מדינת ישראל יודעת להתמודד עם טרור ולבצע משימות מיוחדות במרחק אלפי ק"מ, הגיע הזמן שתדאג לביטחון אזרחיה"

חצור הגלילית בפרעות תשפ"א
חצור הגלילית בפרעות תשפ"א | צילום: צילום: מועצת חצור הגלילית)

טרור הפרוטקשן בגליל העליון מרים ראש כבר שנים. מה שהחל כטרור חקלאי, הפך בחודשים האחרונים לירי, הצתות ופגיה במסעדות, אזורי מסחר ואזורי תעשייה בכל המרחב הגלילי.

בלילה שבין שבת לראשון, הגיעו רעולי פנים לאזור התעשייה בחצור הגלילית, ניסרו את אחד השערים והשליכו בקבוק תבערה שגרם לשריפה גדולה והרס מוחלט בשלושה עסקים גדולים שפעלו במקום. בינתיים התושבים חסרי אונים, כשהמשטרה אינה מצליחה לעצור את גל שמשרה פחד וחוסר אונים מוחלט בכל רחבי הגליל.

אברהם בלוך
עסקים שרופים בגליל (מועצת חצור הגלילית) (עסקים שרופים בגליל (מועצת חצור הגלילית))
עסקים שרופים בגליל (מועצת חצור הגלילית) (עסקים שרופים בגליל (מועצת חצור הגלילית))

ראש המועצה המקומית חצור הגלילית שמעון סויסה פנה לראש הממשלה נפתלי בנט במכתב מיוחד בו ציין: "מזה למעלה מ- 12 שנה שטרור הפרוטקשן משתולל בכל רחבי הגליל וגובה מחיר יקר מאוד מבעלי עסקים, חקלאים, אזורי מסחר ותעשייה וכדומה. טרור זה יוצר נזקים אדירים ופוגע כלכלית בצורה אנושה באזרחי מדינת ישראל תושבי הגליל. במהלך החודשים האחרונים חלה עליית מדרגה ומידי שבוע אנו עדים לאירועים של טרור הפרוטקשן בכל רחבי הגליל".

עוד כתב סויסה: אדוני ראש הממשלה, אנחנו מאבדים את הגליל. מדינת ישראל מתמודדת מאז הקמתה עם טרור, יודעת לבצע פעולות נחושות ואמיצות במרחק אלפי ק"מ משטחינו אך לצערי כושלת במלחמה על בטחון אזרחיה.

על ממשלת ישראל לקחת את סוגיה בוערת זו ולהציבה בראש סדר היום באופן נחרץ, להקצות כוחות משטרה ואבטחה באזורים הסובלים מטרור זה כבר שנים, להציב מצלמות על מנת להגביר את תחושת הביטחון ולהרתיע את הטרוריסטים, לשלב כוחות עם השב"כ, המודיעין וכלל האמצעים המיוחדים שבידי מדינת ישראל על מנת להילחם באופן נחוש ולעצור את הטרור איתו אנו מתמודדים שנים.

אדוני ראש הממשלה, אני מבקש להעביר את סמכות הטיפול בנושא טרור הפרוטקשן לידי השב"כ. כמו כן ברצוני להזמינך לאזור הגליל למפגש עם ראשי הרשויות המתמודדים עם מצוקה זו יום יום, כבר שנים רבות".

סרוגים premium

המהדורה המובחרת!

הטבת השקה מיוחדת:

במקום 39 בחודש עכשיו ב 0

11 תגובות
8
קורח
02.08.21

תשתקו.לביבי היה חשוב יותר להגן על בלפור. זה מה שרציתם - זה מה שקבלתם.

הצטרפו אלינו