משטרת ירושלים סגרה פעמיים תיק כנגד מחבל שזרק בקבוק תבערה לעבר בית של יהודים בשכונת מעלות דוד שבהר הזיתים. האירוע אירע לפני כשנה כאשר המחבל עמרו עאודאללה השליך בקבוק תבערה לעבר בית יהודי, בו שהו באותה העת בני זוג וארבעת ילדיהם הצעירים. בנס פגע בקבוק התבערה רק בחצר בית המשפחה, אך הוא עורר בהלה גדולה ופאניקה אצל הילדים והוריהם.

בסיוע מצלמות אבטחה שהיו במקום, איתרה המשטרה את המחבל, עצרה אותו ובמהלך חקירתו הוא הודה במעשיו. עם זאת, למרות שהמחבל הודה במיוחס לו, החליטו במשטרה לשחררו ולסגור נגדו את התיק. בעקבות כך פנו במשפחה לארגון חוננו בבקשה לערער על סגירת התיק ולהעמיד את המחבל לדין. עו"ד חיים בלייכר שמייצג את המשפחה מטעם הארגון הגיש את הערער, המשטרה פתחה את התיק מחדש והוא הועבר לטיפול פרקליטות מחוז ירושלים.

אלא שלאחרונה קיבלה המשפחה עדכון שהערער נדחה, הפרקליטות סגרה את התיק בשנית והמחבל לא יועמד לדין. עם קבלת ההודעה החליטו בארגון חוננו ובמשפחה להגיש ערעור שני על מנת שהמחבל יקבל את עונשו על הניסיון לפגוע במשפחה.

עו"ד חיים בלייכר, המייצג את המשפחה מטעם ארגון חוננו, אמר כי "החשוד הרשה לעצמו לבצע את התקיפה המסוכנת והמשפילה רק בשל היות מרשיי יהודים המתגוררים במקום. מדובר באירוע שבקלות היה יכול להסתיים בצורה קשה עוד יותר, ורק בנס זה נגמר בבהלה בלבד של המשפחה. לאור כל זה ולאור הראיות הברורות והמצולמות אין שום סיבה לסגור את התיק, אלא יש צורך להעמיד לדין את המחבל על מנת שמעשים כאלו לא יחזרו בשנית, במיוחד לאחר התפרעויות דומות שראינו במהלך מבצע שומרי החומות".