התקדמנו בהר הבית ויש עוד לאן להתקדם
המהפך שעבר על הר הבית: בשנים האחרונות העלייה היהודית להר הבית גדלה והתייצבה, השוטרים בכניסה להר התחילו להתייחס לעולים היהודים בצורה מכובדת יותר ויש שינוי בקרב הרבנים. הכל בזכות העולים

"עליתי להר הבית להתפלל לעילוי נשמת אימי שנפטרה, והשוטר שליווה אותי, ביקש שאזכיר גם את אימו בתפילה" סיפר לי אחד מהעולים הקבועים.
בשנים האחרונות העלייה היהודית להר הבית גדלה והתייצבה. כשסגרו את הר הבית באינתיפאדה בשנת 2000 למספר שנים, למעט מאוד יהודים הסגירה גרמה לצער. השנה, לעומת זאת, כשההר נסגר לשבועות בודדים, הצטערו יהודים רבים.
בעבר הלא רחוק, כל עלייה יהודית לוותה בצפיפות באבטחה משטרתית שהקיפה אותה מכל כיוון, כשבצמוד לשוטרים עוטים מכל עבר נשים וגברים מוסלמים שקיבלו תשלום על צעקות בלתי פוסקות על העולים היהודים. הוואקף הירדני, מצידו, העמיד מספר וואקפיונרים שעקבו אחרי כל שפתי יהודים, ומי שהיה נחשד ולו במלמול קל, היה מוצא מההר ע"י השוטר, בהוראת הוואקף. יש רבים שעלו אז להר הבית, חוו את ההשפלה הזאת ואת תחושת חוסר האונים ולא שבו יותר להר הבית.
בעלי איתמר, אז עו"ד, שעלה באותו זמן להר הבית, צעק חזרה לעבר מוסלמית שצעקה עליו: "עם ישראל חי!", הוצא מההר מיד ועוכב. כמובן שאיתמר תבע את המשטרה ואת הוואקף וניצח, אבל זו הייתה האווירה הקבועה בהר.
גילעד ארדן בעזרת יורם הלוי – מפקד מחוז ירושלים, יאמר לזכותם, הוציאו את המוראביטן והמוראביטאת (הגברים והנשים המוסלמים שצעקו על כל יהודי שעלה להר) מהר הבית, הרחיקו את הוואקף מהקבוצות היהודיות ופתחו סוף סוף את האפשרות לעלות להר הבית בנחת. פתאום היה זמן לחוש את הקדושה. פתאום היה אפשר למלמל פרקי תהילים בלי להסתכן בעיכוב.
מאז, התחלפו השוטרים בכניסה להר והתחילו להתייחס לעולים היהודים בצורה מכובדת יותר. לפני כ-4 שנים, נרצחו בהר הבית שני שוטרים. אחרי הרצח, המשטרה החליטה להרחיק את הוואקף אפילו יותר, מה שאפשר ליהודים שעולים לעלות להר להתפלל בגלוי ולהעביר שיעורי תורה קצרים בהר.
במקביל התחילה התעוררות בקרב הרבה מאוד רבנים שחקרו ובררו את הלכות הר הבית והתחילו לעלות להר הבית ולקרוא לתלמידיהם לעלות ולהתפלל.
בהר הבית היום יש מקום שנקרא "בית המדרש" ע"ש יצחק וטליה איימס הי"ד, ישיבה בבוקר וכולל בצהריים, תפילות קבועות כולל חזרת הש"ץ עם סיומת מיוחדת לברכות ושיעורי תורה מלאים.
ההתקדמות העצומה של הר הבית, בעיקר בזכות המתפללים היהודים שפוקדים אותו באדיקות, מרגשת ופותחת הצצה לגאולה. מפה חייבים להמשיך להתקדם לתפילות עם ספר תורה, טלית ותפילין, קורבנות ובניית בית המקדש.
אילה בן גביר היא חברה במנהלת הר הבית
מצאת טעות בכתבה? התוכן בכתבה מפר זכויות יוצרים שבבעלותך? נתקלת בפרסומת לא ראויה? דווח/י לנו