פקחי רשות הטבע והגנים פועלים בשעות האחרונות באזור קדיתא שבגליל העליון, בעקבות חשד להרעלה נרחבת של חיות בר. באזור אותרו ונאספו כ-20 פגרי חיות בר, בהם תנים, שועל, וקיפוד. בנוסף קיים חשד שעוף דורס נדיר ובסכנת הכחדה מסוג עיטם לבן זנב, שהפגר שלו נמצא בקרבת מקום, מת מההרעלה.
הפקחים ממשיכים לסרוק את האזור בחיפוש אחר פגרים וממצאים נוספים למען שמירת הטבע ומאמצי החקירה, כשבמסגרת פעילות האכיפה חקלאי באזור עוכב לחקירה. על פי החשד מדובר בהרעלה מכוונת באמצעות חומרי הדברה שנאסר בהם שימוש שלא לייעודם.

ברשות הטבע והגנים מדגישים כי "הרעלת חיות בר במזיד ואף בתום לב היא עבירה חמורה על החוק והרסנית לחיות הבר והטבע בכלל. בהתאם לזאת הרשות פועלת בכל האמצעים על מנת למגר תופעות אסורות אלו. הרעלות אלה עלולות גם לפגוע ולהיות קטלניות גם לעופות דורסים, חלקם בסכנת הכחדה, הניזונים מהפגרים".
"הרעלות היוו את הגורם להכחדה של מינים רבים בישראל מאז אמצע שנות ה-50, במיוחד של עופות דורסים (עיט חורש, בז נודד, דיה שחורה, זרון סוף ועוד)" הוסיפו והזכירו. "כך נכחדו הנשרים מהגליל ואח"כ גם מהגולן. ברשות הטבע והגנים ימשיכו בפעילות האכיפה על מנת לאתר את האחראים לכך ולמצות עימם את הדין".

לדברי שאול גולדשטיין, מנכ"ל הרשות: ״הרעלות הן אחד הדברים הקשים עם השפעה דרמטית במדינה ויש לנו אחריות לאומית למנוע אותם. עד שלא יושת עונש כבד לא יבוא פתרון לבעיה".
מה דעתך בנושא?
2 תגובות
1 דיונים
אני
שיעשו משהו מועיל בממשלה הזאת!!!
10:31 27.07.2021שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
צ'יקו
בתגובה ל: אני
איזה מגעיל מסריח את, אין לך לב את מפלצת. תתבייש לך!!!!!!!
22:42 09.06.2024שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר