נתן אלתרמן הוא אחד מהנכסים החשובים ביותר לתרבות הישראלית. על אף שהוא כתב עשרות שירים שכולנו מכירים, ייתכן שרבים מבני הנוער והילדים הישראליים לא מכירים את שמו. בכדי לתקן את המעוות, ולהכיר לציבור את המשורר החשוב, התיאטרון הלאומי, הבימה, מעלים מחזה על חייו בשם "עוד חוזר הניגון".

המחזה עוסק בחייו האישיים של אלתרמן, סיפור חייו המורכבים. אלתרמן היה אדם עם נפש קשה, איזה אוהבת, בת שאינה רוצה להמשיך את דרכו, ומבקרים רבים.

"עוד חוזר הניגון" הוא מהמחזות המושקעים שראינו. התפאורה מורכבת מבמה משוכללת, שמסתובבת על צירה ושוזרת את תחנות חייו של אלתרמן. הדמויות שליוו את המשורר לאורך חייו מופיעות במחזה בגילים שונים, ומביאות מחזה מורכב אומנותית, בצורה מרהיבה.

רבים משיריו היפים ביותר של אלתרמן מושרים על הבמה על ידי טובות מהזמרות הישראליות, בניהן: רוני דלומי, מירי מסיקה, שלומית אהרון וריקי גל.

במאי המחזה הוא לא אחר ממשה קפטן, המנהל האומנותי הראשי של הבימה. הוא מספר על הבחירה בהמחזת חייו של אלתרמן, ועל תהליך היצירה המורכב בזמן הקורונה.

צפו בראיון מיוחד עם משה קפטן, המנהל האומנותי של הבימה

כדי לצפות בסרטון זה, אנא הפעל JavaScript , ושקול לשדרג לדפדפן שתומך ב HTML5 video .

משה קפטן

לדבריו של קפטן, הדור הנוכחי לא מכיר רבים מהמשוררים והיוצרים הישראלים החשובים. כשהוא גילה שבנו לא מכיר את נעמי שמר, הוא החליט להעלות מחזה על חייה.

לא מזמן הוא גילה שאיש סאונד שעובד בתיאטרון הלאומי לא יודע מי היה נתן אלתרמן, וזה מה שדחף אותו להעלות את "עוד חוזר הניגון".

תרצה אתר, ביתו של אלתרמן, גדלה בצילו של אביה, שייעד אותה להמשיך את דרכו. היא לא רצתה להמשיך בדרך זו, ונאלצה להתמודד עם ההשלכות של בחירותיה.

את אתר מגלמות לסירוגין שתי זמרות ישראליות, מהאהובות בארץ: רוני דלומי ומירי מסיקה.

רוני דלומי מספרת בראיון משותף עם טל מוסרי, על המשחק במחזה

כדי לצפות בסרטון זה, אנא הפעל JavaScript , ושקול לשדרג לדפדפן שתומך ב HTML5 video .

רוני דלומי וטל מוסרי

לדבריה של רוני, היא מצאה דרך להזדהות עם תרצה, והתחברה אליה מאוד.

טל מוסרי מספר על התשוקה למשחק על במה התיאטרון, ועל הפחד מגל נוסף של קורונה שישתק שוב את עולם התרבות.

מירי מסיקה מספרת שבזמן הקורונה, הריחוק מהתיאטרון קרע אותה, והיא ביקשה ממשה קפטן לצרף אותה לקאסט המחזה למרות שכבר היו בעיצומם של החזרות.

צפו בראיון עם מירי מסיקה

כדי לצפות בסרטון זה, אנא הפעל JavaScript , ושקול לשדרג לדפדפן שתומך ב HTML5 video .

מירי מסיקה

המחזה "עוד חוזר הניגון", על חייו ויצירתו של התן אלתרמן, עולה בהבימה מידי ערב החל מהשבוע.