חדשות המגזר

שאילתא לבנט: האם השב"כ מצותת לתלמידי כולל?

לאחר חשיפת מכשירי האזנה בכולל ביישוב קריית ארבע, הפנה ח"כ משה ארבל שאילתה ללשכה של ראש הממשלה לבירור הנושא: "פגיעה בחופש הדת וחופש הביטוי ומזכירה ימים אפלים בהם שלטונות זרים"

( (צילום: חיים גולדברג\סרוגים))

אחרי שאתמול פורסם כי שני מכשירי האזנה נמצאו מוסתרים בתוך ספה בכולל בקרית ארבע, ח"כ משה ארבל (ש"ס) שלח הבוקר שאילתה ישירה לראש הממשלה נפתלי בנט לבירור העניין.

בפנייה שנשלחה ללשכתו של בנט נכתב: "לאחרונה התגלה בכולל בקרית ארבע מבצע האזנה מתוחכם שכלל שני מכשירי האזנה שהוטמנו בספה."

ח"כ משה ארבל (נועם רבקין פנטון/פלאש 90)

"לפי נסיבות העניין ולאור התחכום ועלותם הגבוהה של המכשירים נראה שמדובר במבצע של השב"כ למעקב אחר התלמידים בכולל. הטמנת מכשירי האזנה במוסדות דת אינה רק מהווה פגיעה אנושה בזכות התלמידים והרבנים בכולל לפרטיות אלא גם בזכותם לחופש הדת וחופש הביטוי ומזכירה ימים אפלים בהם שלטונות זרים עקבו אחר הפעילות הדתית במוסדות יהודיים."

צפו | עימות אלים בין שוטרים לתושבי קומי אורי

"זכות יסוד במדינה דמוקרטית"

עוד נכתב בפנייה: "הזכות לקיים את מצוות דתך, ללמוד את כלליה ומצוותיה ולקיים שיח דתי (במקרה זה – תורני-הלכתי) מהווה זכות יסוד במדינה דמוקרטית. בהיעדר החופש לקיים ללא התערבות וריגול שיח דתי והלכתי לא ניתן לומר שהמדינה מגינה על ליבת הזכות לחופש הדת ולחופש הביטוי של אזרחיה."

"רצוני לשאול: 1. האם מדובר במבצע של שירות הביטחון הכללי? אילו אישורים ניתנו למבצעים ומי נתנם? 2. מהו הנוהל לאישור מבצע האזנה במוסד דתי והאם הוא שונה ומחמיר מהנוהל לאישור מבצע האזנה אחר? אם לא – מדוע?"

סרוגים premium

המהדורה המובחרת!

הטבת השקה מיוחדת:

במקום 39 בחודש עכשיו ב 0

5
סתם אחד
22.07.21

לכל היותר הוא מצותת (לא מצוטט) וגם לא מצ'טט

הצטרפו אלינו